Nacho: Minden trófea különleges, de a kedvencem a Tizenharmadik

A spanyol védő a Liverpool elleni, kijevi BL-győzelem évfordulóján nyilatkozott a Realmadrid TV egyik műsorában.

„A Bajnokok Ligája megnyerése a Liverpool ellen nagyon különleges volt számomra, mivel ez volt az első döntő, amelyen pályára léphettem. Nagy szeretettel gondolok vissza rá. Minden Real Madriddal megnyert trófea különleges volt, az első BL-győzelmemért járó medál is csodálatos volt, de ha egyet kellene választanom, akkot a 13. BL-címet mondanám.”

„Gyerekként arról álmodozol, hogy a Real Madrid játékosa leszel és címeket nyersz a klub mezében. Álmodni sem mertem volna, hogy 16 trófeát emelek magasba ezzel a klubbal, megnyerek négy BL-t, és a keret része lehetek.”

Nacho

„Nehéz egy játékosnak úgy beállni a kispadról, hogy be sem melegített, és még nehezebb ezt egy BL-döntőben megtenni. Felkaptam a mezt, és kifutottam a pályára. Nagyon szerettem volna megnyerni a meccset, mert már három BL-címem is volt, de nem játszottam egyik döntőben sem. Azon a napon, amikor megérkeztünk Ukrajnába, biztos voltam benne, hogy játszani fogok. Sajnálatos módon a sérült Carvajal helyére kellett beállnom. De fel voltam készülve, hiszen végig az járt a fejemben, hogy pályára fogok lépni.”

„Az ilyen pillanatokban minden madridista szíve kiugrik a helyéről. Ugyanez a helyzet, amikor egy ilyen meccsen szerephez jutsz, hiszen érzed, hogy köteles vagy kimenni a pályára és jól teljesíteni. Sokszor volt lehetőségem sérült játékosok helyére pályára lépni, de egy BL-döntő nagyon különleges, és nem minden nap történik meg az emberrel. Amíg nem vagy kint a pályán ténylegesen, nem vagy tisztában a hangulattal, és a kötelességgel, ami a mez viselésével jár.”

„Nem tudok túl sok újat mondani Zidane-ról, hiszen mindenki tudja, hogy mit adott nekünk, nem csak játékosként. Nincs sok edző, aki irányította ezt a klubot és hasonló eredményeket tud felmutatni. Legendás csapatunk volt, az edző pedig egy igazán összetartó gárdát kovácsolt belőlünk. Mindenki szereti őt. Az egyik dolog, amit nagyon szeretek benne, az az, hogy őszintén beszél, és sosem kételkedik. Az edző a végsőkig a játékosai mögött áll, és önbizalmat ad nekünk.”

„Marcelo beadta a labdát, és senki nem számított arra, amit Bale csinált. Nagyon nehéz volt megszerezni ezt a gólt egy ilyen meccsen. Nagyon sok minden összeállt néhány tizedmásodperc alatt. Bale kivitelezése elképesztő volt. Ez volt az egyik legszebb gól, amit valaha is láttunk a Real Madridban. A mérkőzés nem volt könnyű, ez a gól pedig megadta nekünk a lökést a további küzdelmekhez.”

Nacho

„Nagyon kemény volt a 13. BL-győzelemhez vezető út, és nem csak azért, mert a Liverpool volt az ellenfél a döntőben. A BL legjobb csapatai ellen léptünk pályára, hiszen a PSG, a Juventus és a Bayern München is ellenfelünk volt az út során. Kemény menet volt, de a győzelem után emelt fővel mehettünk haza és büszkén tekinthettünk vissza a megtett útra.”

„A karrierem ebben a mezben tökéletes volt, egyetlen dolgot sem változtatnék meg az elmúlt évekből. Nagyon boldog vagyok, hogy a Real Madridnál maradhattam, ott vagyok, ahol lenni akarok. Akár jó, akár rossz dologról van szó, nem volnék hajlandó megváltoztatni semmit.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK