Mbappé: Zidane és Cristiano a két példaképem

A francia támadó elárulta egy interjúban, hogy a Real Madrid korábbi csillagait tartja követendő példának.

Hogyan változtatja meg a világjárvány a futballal kapcsolatos kilátásokat?
Mindent más megvilágításba helyezett ez a szituáció. A legfontosabb az, hogy biztonságban legyünk mi, a családjaink és a szeretteink is. A labdarúgás visszatér, amikor biztonságos.

Nemrég lettél 21, de már négyszeres francia bajnok és világbajnok is vagy. Még milyen ambícióid vannak?
Szeretnék továbbra is sikeres lenni a válogatottal, a célunk az, hogy megnyerjük a következő Európa-bajnokságot. A másik nagy célom a Bajnokok Ligája megnyerése, és nagyon különleges lenne megszerezni a PSG történetének első ilyen trófeáját.

Mbappé

Motiválnak az olyan egyéni díjak, mint az Aranylabda?
Jó lenne megnyerni, de nincsenek emiatt álmatlan éjszakáim. Nem gondolom, hogy a következő egy-két évben meg kellene nyernem, nem állítottam magam elé ilyen elvárásokat. Mindig a PSG és a válogatott lesz számomra az első, ha a teljesítményem alapján esetleg kapok egyéni elismerést, az csak hab a tortán.

Annak ellenére, hogy már ilyen sok dolgot elértél, még mindig a karriered elején vagy. Miben szeretnél javulni?
Mindig arra törekszem, hogy jobbá váljak. Rengeted tapasztalt játékos vesz körül mind a válogatottban, mind a PSG-nél, én pedig próbálok tanulni és javulni.

Vannak példaképeid, akikre felnézel?
Az első Zidane volt mindazért, amit a válogatottal elért, aztán pedig Ronaldo. Olyan sok dolgot megnyert, és még mindig igazi győztes a sok siker ellenére. Mindketten letették a névjegyüket a futball történetében, én pedig szeretnék egy saját fejezetet írni ebben a történetben.

Mesélj arról, hogy miként segítesz hátrányos helyzetű fiatalokon.
A gyerekeknek rengeteg álma van, én pedig abban szeretnék segíteni nekik, hogy megélhessék azokat. Nagyon sok olyan srác van, akiben hatalmas potenciál rejlik, de nincs elég pénzük vagy nincs meg a lehetőségük, hogy kiteljesedjenek. Amikor fiatalabb voltam, felnéztem a példaképeimre, de most nem csak azt akarom, hogy felnézzenek rám, hanem hogy lássák és tudják, hogy érdekel az ügyük annyira, hogy teszek is azért, hogy megváltozzon az életük.

Mbappé

Ott voltál a Dortmund elleni zártkapus meccsen… Mennyire volt nehéz szurkolók nélkül lejátszani a meccset?
A szurkolók a futball fontos részei, rendkívül furcsa érzés nélkülük játszani. Viszont példátlan időket élünk, és most a biztonság a legfontosabb.

Követed az angol bajnokságot?
Ebben az idényben a Liverpool hihetetlen volt. Elhitették az emberrel, hogy könnyű meccseket nyerni, pedig nagyon is nehéz. Az, hogy ilyen könyörtelenek voltak, az edzőjüknek és a kemény munkájuknak köszönhető. Az ilyen teljesítmény nem történik meg csak úgy.

Forrás: DailyMirror
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK