Hugo Sánchez: 38 érintés, 38 gól

A MARCA cikke az 1980-as években zsinórban négy Pichichi-trófeát is elhódító mexikói támadó varázslatos idényét eleveníti fel. Az elsőt még az Atlético Madrid csapatában zsebelte be, a másik hármat már habfehér szerelésben érte el.

Az 1988/89-es idényben az Atlético Madridban futballozó Baltazárnak sikerült megelőznie Hugo Sánchezt a góllövőlistán, ami természetesen nem érintette jól a mexikói támadót.

„Hugo Sánchez megkísérli Zarra rekordjának megdöntését.” – volt olvasható számos sajtóorgánum címlapján, amelyek feltételezték, hogy a mexikói csatárnak egyértelműen az a célja a következő szezonban, hogy elérje, sőt meghaladja Telmo Zarra 38 gólos idényét.

A spanyol gólvágó rekordja továbbra is életben maradt, ám azon innentől kezdve már közösen osztoztak Hugo Sánchezzel, akinek szintén sikerült 38 találatot szereznie az 1989/90-es kiírásban. Ami még inkább emlékezetessé teszi ezeket a gólokat, az az, hogy mindegyik afféle egyérintős találatként vonult be a krónikákba. Sánchez befejezései elképesztően széles skálán mozogtak: ollózásból, fejelésből egyaránt sikerült bevennie az ellenfelek hálóját. Sőt, még a melléről is pattant be labda a kapuba. 

Hugo Sánchez és Cristiano Ronaldo

Ezt a rekordot úgy sikerült elérnie, hogy az utolsó fordulóban egy mesterhármast szerzett a Real Oviedo gárdája ellen. „Hugo legendává vált” – állt 1990. május 6-án a MARCA címlapján.

Jelenleg egyébként Cristiano Ronaldo az abszolút csúcstartó a spanyol bajnokságban, akinek a neve mellett a 2014/15-ös idényben 48 élvonalbeli találatot könyvelhettünk el.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…