Mourinho: A 2010-es Barcelona-Inter után döntöttem el, hogy a Real Madridhoz szerződöm

José Mourinho érdekes kijelentést tett egy interjúban: állítása szerint a vágy, hogy a Real Madrid edzője lehessen, a Barcelona ellen sikerrel megvívott BL-párharcból gyökerezett, abból az időszakból, amikor még az Inter trénere volt.

A portugál szakember együttese ugyan 1-0-s vereséget szenvedett a visszavágón a Camp Nouban, de sikerült megtartaniuk az első mérkőzésen szerzett előnyüket annak ellenére, hogy a találkozó nagy részét emberhátrányban játszották le.

A 2009-2010-es idény olasz bajnoka és kupagyőztese a Real Madrid otthonában triplázott, hiszen a BL-döntőben itt győzték le a Bayern Münchent. Ezt követően a nyár folyamán Mourinho a spanyol fővárosba költözött.

„Ha visszatértem volna Milánóba a Bernabéuban játszott döntő után, hallva, ahogy a szurkolók a nevemet skandálják, talán nem hagytam volna el az Intert” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. „Ekkor még nem igazoltam a Realhoz. Néhányan azt mondják, hogy a döntő előtt a blancók felkerestek a madridi hotelünkben, de ez nem igaz.”

José Mourinho

„A Real Madridhoz akartam szerződni. Az azt megelőző évben megkísérelték a megszerzésemet és ajánlatot tettek Massimo Moratti elnöknek, de ő meggyőzött arról, hogy maradjak.”

„Már akkor is nemet mondtam a Realnak, amikor a Chelsea alkalmazásában álltam. Nem mondhatsz nemet háromszor is a Real Madridnak. A döntésemet [hogy a spanyol fővárosba költözök] a Barcelona elleni második mérkőzés után hoztam meg, mert tudtam, hogy meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

„Moratti már tudta. Nem volt szükség szavakra. Tudta abból, ahogyan megöleltük egymást a pályán a lefújást követően [Madridban]. Azt mondta nekem: ’Ezek után minden jogod megvan ahhoz, hogy elmenj.’ Jogom volt ahhoz, hogy azt tegyem, amit akarok, de boldog akartam lenni. Valójában Milánóban boldogabb voltam, mint Madridban.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK