Camacho: Florentino Pérez azért hagyta el a Real Madridot, mert a játékosok felemésztették őt

José Antonio Camacho két ízben is a Real Madrid vezetőedzője volt, először Lorenzo Sanz elnöksége alatt 1998-ban, majd 2004-ben, Florentino Pérez első regnálása alatt. Utóbbi alkalomra tekintett most vissza, kiemelve az elnök által elkövetett hibákat.

A blancók jelenlegi elnöke 2000. januárjában került először az egyesület élére, 2006-ban lemondott, majd 2009-ben választották meg ismét. Camacho 1998-ban az előszezont sem érte meg Sanz elnöksége alatt, 2004-ben pedig a harmadik forduló után került újra a kispadra.

„Azt mondtam neki [Florentinónak], hogy véleményem szerint a csapat nem tud úgy teljesíteni, ahogy azt ők gondolták, és nem voltam hajlandó másképp vélekedni. Azért szerződtettek, hogy az együttes bajnok vagy bajnokesélyes legyen, és megértettem, hogy ez nem fog megtörténni” – nyilatkozta a spanyol szakember a Velevisa Televisionnak.

„Sajnos ezután távoztam, és nem sokkal később Florentino is követett, mert látta, hogy a játékosok felemésztik őt. Amikor visszatért, sok mindent megváltoztatott.”

Amikor kicsit jobban visszatekintett második madridi időszakára, Camacho elismerte, hogy ez mindig is egy nehéz feladat volt.

„Az a fontos, hogy a lehető legjobban teljesíts, akárhol vagy” – mondta. „Mielőtt visszatértem Madridba, a Benficánál dolgoztam, és Florentino biztos volt abban, hogy át tudom formálni azt az együttest, amely azelőtt csak szenvedett [Carlos Queiroz irányítása alatt az azt megelőző idényben]… Nagyon sok problémám volt.”

„Remek csapatom volt nagy nevekkel, de ezek a nevek akkor érkeztek, amikor már nem tudtak mindent beleadni, szóval amikor a játékosok már visszavonulnak.”

José Antonio Camacho

Végső soron Camacho ideje Sanz elnöksége alatt sem úgy alakult, ahogy azt ő tervezte az 1998-1999-es idény előtt.

„Abban az időben Pirri volt a sportigazgató és ő nagyon bízott bennem, ahogy Lorenzo Sanz is” – elevenítette fel a szakember. „De ott volt Juan Onieva is, aki szintén sportvezető volt, és aki vagy nem bízott bennem, vagy nem egyezett bele abba, hogy engem igazoljanak le a tudta nélkül, és más hasonló dolgok is voltak…”

„Aztán rájöttem, hogy nem nagyon veszik figyelembe az edző szavát, ha a keret összeállításáról van szó, ha a problémákat kell megbeszélni, amik a csapat körül adódnak…”

„Ibizán voltam, odautaztam, hogy beszéljek velük és láttam, hogy nincs köztük egyetértés, így azt mondtam nekik, hogy jobb, ha a kezdés előtt felmondok, mert így nem tudok dolgozni és távoznom kell.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK