VIDEÓ – A 33. bajnoki cím megnyerésének napja

2017 május 21-én 33. alkalommal örülhetett a spanyol bajnoki cím megnyerésének a Real Madrid, miután a bajnokság utolsó játéknapján 2-0 arányban múlta felül a Málaga együttesét a La Rosaledában.

Ma ünnepelhetjük a 33. bajnoki cím megnyerésének évfordulóját. 2017-ben ezen a napon egy Zinédine Zidane által irányított csapat a bajnoki pontvadászat utolsó játéknapján lett bajnok a Málaga otthonában, a La Rosaledában. A Real Madrid játékosai hamar a javukra fordították a mérkőzés állását, köszönhetően annak, hogy Cristiano Ronaldo jóvoltából már két perc után megszerezték a vezetést. Benzema a második félidőben végleg lezárta a találkozót, amikor 0-2-re módosította az állást.

A Real Madrid 93 ponttal fejezte be a 2016/2017-es bajnoki idényt, így három ponttal a 90 pontos Barcelona előtt zárt. Ebben az évben a blancók megdöntötték a LaLiga idegenben lőtt gólokra vonatkozó rekordját (58), és az idény végére 106 rúgott gólt számláltak. A csapat emellett mind a 38 meccsnapon betalált az ellenfelek kapujába. A csapat gólkirálya a 25 gólos Cristiano Ronaldo lett.

33. bajnoki cím ünneplése

2017 a klub történetének legjobb éve volt a trófeák szempontjából, hiszen ötöt is elhódított a csapat. A begyűjtött bajnoki cím mellett az UEFA-szuperkupát a Manchester United ellen, a Spanyol Szuperkupát a Barcelona ellen, a klubvilágbajnoki címet a Gremio ellen, a Bajnokok Ligáját pedig a Juventus ellen nyerték meg Zidane fiai.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK