VIDEÓ – 1998. május 20: A Hetedik megnyerése

A Real Madrid Predrag Mijatović góljának köszönhetően múlta felül az esélyesebbnek kikiáltott Juventust a Bajnokok Ligája 1998-as döntőjében.

1998 május 20-án a madridizmus a klub történetének egyik legizgalmasabb estéjét élhette át akkor, amikor a Real Madrid Amsterdamban győzedelmeskedni tudott a Juventus ellen a Bajnokok Ligája döntőjében. Mijatović góljának köszönhetően egy olyan trófeát emelhetett magasba a habfehér alakulat, amit már 1966 óta nem nyert meg. Ezen az estén rengeteg madridsita először élhette át az érzést, ami szeretett csapata európai trónra kerülésével jár. A győzelem értékét még tovább emelte, hogy egy olyan ellenfél ellen sikerült győzedelmeskednie a blancóknak, amely sorozatban harmadik BL-döntőjét vívta.

A Real Madrid a döntőbe vezető úton csoportelsőként jutott tovább a Rosenborg, az Olympiacos és a Porto előtt, a negyeddöntőben és az elődöntőben két német csapatot, a Bayer Leverkusent és a Borussia Dortmundot búcsúztatta.

A felállások:

Real Madrid: Illgner, Panucci, Hierro, Sanchís, Roberto Carlos, Seedorf, Karembeu, Redondo, Raúl (Amavisca, 90’), Mijatović (Šuker, 89’), Morientes (Jaime, 81’).

0- Juventus: Peruzzi, Torricelli, Iuliano, Montero, Di Livio (Tacchinardi, 46’), Deschamps (Conte, 77’), Davids, Zidane, Pessotto (Fonseca, 70’), Del Piero, Inzaghi.

Gól:
1-0 (66. perc): Mijatović

Bíró: Hellmut Krug (Germany)

Stadion: Amsterdam Arena

Predrag Mijatović és Davor Šuker így emlékezett vissza a döntőre.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK