Upamecano alternatívája: Gabriel

Zidane B terve a védelem megerősítésére a Lille brazil hátvédje.

Továbbra is kérdéses, hogy ki lesz az a játékos, aki betöltheti a középhátvéd szerepét a Real Madridban Militão gyenge szereplését követően úgy, hogy Dayot Upamecano leigazolása egyre távolabbra kerül. A lipcsei védő áll Zidane kívánságlistájának első helyén, de nem azon az áron, amit vele kapcsolatban emlegetnek. A koronavírus járvány okozta gazdasági következmények miatt a Madridnak is meg kell húznia a nadrágszíjat. Elképzelhető, hogy a Leipzig végül harmadával csökkenti a 60 millió eurós vételárat, de már a Bayern is a Real Madrid előtt van a játékosért folytatott harcban, miközben a játékos ügynöke szerint a védő nem megy sehova ezen a nyáron.

A kialakult helyzet arra kényszerítette a Madridot, hogy alternatíva után nézzen a poszt tekintetében. Juni Calafat, aki a klub átigazolásai kapcsán tölt be vezető szerepet a blancóknál, Gabriel Magalhãest szemelte ki, akinek árcédulája sokkal szimpatikusabb a Madrid számára.

Gabriel

Gabriel tökéletesen megtestesíti azt, amit a Madrid a piacon jelenleg keres. Fiatal (decemberben lett 22 éves), van európai tapasztalata (kulcsfontosságú játékos a Lille-ben, amely a 4. helyen végzett a francia bajnokságban), válogatott szinten is számol vele hazája, hiszen tagja az U-23-as brazil csapatnak, emellett ballábasként jól kiegészítheti Ramost és Varane-t (ez egyébként egy előnye Militãóval szemben is).

A Lille nem zárkózik el Gabriel eladásától annak érdekében, hogy bevételre tegyen szert. Gérard Lopez, a klub elnöke öt játékos távozására is engedélyt adott az előző idényben, így 143 milló euróhoz jutott a klub. Miközben Gabriel számára nehéz volt az első csapatba kerülés, aprópénz volt az összeg, amiért megszerezték a brazil Avaí együttesétől: 3 millió euró. A játékos jelenlegi piaci értéke 20 millió euró körül mozog, ami jóval alacsonyabb Upamecano értékénél. 

Azonban van egy apróság a játékos kapcsán, ami fontos lehet a transzfer kapcsán. Gabrielnek nincs európai útlevele, így elfoglalna egy EU-n kívüli helyet a keretben. A Madridnak jelenleg nincs szabad helye, bár a blancók bíznak abban, hogy Vinícius mielőbb megkapja spanyol útlevelét, amivel felszabadulhatna egy ilyen pozíció.

A másik nehézséget a Chelsea okozhatja. Április végén úgy tűnt, hogy Gabriel az angol együttesbe tart, miután maga a játékos ejtette el néhány morzsát a médiában ezzel kapcsolatban. De ahogy Upamecano esetében, róla is elmondható, hogy bizonytalan a jövője. Jelenleg ő a Madrid B terve egy olyan átigazolási időszak előtt, amihez hasonlót eddig még nem láthattunk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK