Real Madrid – PSG párharc Håland megszerzéséért

A Real Madrid és a Paris Saint-Germain a közelmúltban számos üzletet kötött egymással, azonban most ismét vetélytársakként néznek majd szembe egymással a játékospiacon, miután mindkét együttes szemet vetett Erling Braut Hålandra.

A Ligue 1 friss bajnokai újból szembeszállnak a Real Madriddal egy fiatal tehetséges játékos leigazolása érdekében. A legutóbbi hasonló eset éppen Mbappé leigazolásáért folytatott küzdelem volt, és a franciák abban reménykednek, hogy az akkorihoz hasonlóan most is ők lesznek majd a befutók.

Az elmúlt nyarak során inkább üzlettársként tekintett egymásra a két alakulat a Navas – Aréola üzletnél, vagy éppen Jesé Rodríguez átigazolásánál, illetve még egyéb tárgyalásoknál, amik végül nem vezettek eredményre.

A Real Madrid már hónapok óta nyíltan érdeklődik Mbappé iránt, így érthetően kezdenek aggódni a Parc des Princesben a francia jövőjével kapcsolatban.

Ha Mbappe nem maradna

Mbappe tudja, hogy szerződése 2 éven belül lejár a PSG-nél, továbbá a párizsiak Edinson Cavanira és Mauro Icardira is potenciális távozóként tekintenek, így nem lehet kérdés egy Hålandhoz hasonló játékos szerződtetésének szükségessége. A PSG egy kész játékost szeretne, aki egyből maradandót tudna alkotni a támadóharmadban, és mivel Mbappé várhatóan előbb vagy utóbb a Bernabéuban köt ki, nem maradt más választásuk, mint a Dortmund fiatal kiválósága.

haaland_2020_05_20

Azonban nem ők az egyetlen érdeklődők, mivel az elmúlt félév során Håland Európa legfelkapottabb játékosává nőtte ki magát. Az egy éve még alig 12 millió eurót érő játékosról nehéz megmondani, hogy mennyiért válthat majd klubot.

Januárban 20 millió euróért szerződtette a Dortmund, azonban elképzelhetetlen, hogy ennél ne egy sokkal jelentősebb összegért keljen el, ha egyáltalán elhagyja idén nyáron a német gárdát.

Egy nem mindennapi átigazolási időszak

A jelenlegi válsághelyzet a csapatokra is hatással van, így várhatóan nem egy üzlet fog kudarcba fulladni.

Még ennek ellenére is várhatóak meghatározó transzferek, és Håland újbóli csapatváltása is kétségtelenül egyike ezeknek.

A Real Madridnak is lenne mit erősíteni a támadósorában, és bár Mbappe az elsőszámú kiszemelt, a norvég idén nyáron elérhetőbbnek tűnik, míg később vélhetően Mbappe leigazolására is sor kerülhet majd.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK