Marcelo: Bajtársiasság, alázat, kitartás és tisztelet hajt minket előre

Marcelo a "White Week" rendezvénysorozat második napján beszélt madridi pályafutásáról. A Real Madrid továbbképző intézménye által szervezett eseményen szó esett a brazil védő bemutatásáról, a négy BL serlegről, illetve a Sergio Ramosszal alkotott párosukról is.

A moderátor szerepét Emilio Butragueño töltötte be a videókonferencián. Az intézményes kapcsolatokért felelős igazgató többek között az iskola általános igazgatója is. Marcelo, a Real Madrid második számú kapitánya pedig elmondta neki, hogy mi is hajt előre egy folyamatosan diadalokat arató együttest.

„A kemény munka és a győzelmek. Ahhoz, hogy bajnokká válhass, először trófeát kell nyerned, át kell élned az ehhez kapcsolódó érzelmeket. Ha ezt sikerült elérned, utána újra meg szeretnéd ezt tapasztalni. Bajtársiasság, alázat, kitartás és tisztelet mások iránt. Ezek kihagyhatatlan összetevők.”

Marcelo és Iker Casillas

„A királyi gárda rengeteg dolgot tanított nekem. Többek között azt, hogy tiszteljek mindenkit, tegyek meg minden a csapattársaimért, illetve a találkozók legvégéig tartó küzdeni akarást. Ez egy nagyszerű címer, hatalmas felelősséggel jár a habfehér felszerelés viselése. Köszönettel tartozom a Real Madridnak, hiszen az évek során rengeteg dolgot élhettem át a klubbal. Ez egy hatalmas egyesület. Meg kell tapasztalnod ezt a légkört ahhoz, hogy mindezt valóban átérezhesd. Minden egyes nap valami újat tanulsz meg a királyi gárdáról és a történelméről. Ez nem csak a futballról szól.”

Kezdeti időszak az együttesnél
„Kívülállóként egy elképesztően óriási egyesületnek tűnt. Amikor pedig csatlakoztam a klubhoz, akkor valósággá vált az egész, hamar felismertem, hogy jól gondoltam korábban. Tudtam, hogy rengeteget kell majd küzdenem, és várnom kell a lehetőségre. Sosem dobtam be a törülközőt. A munka során folyamatosan tanultam mindenkitől. Mind a tréningeken, mind a találkozókon egyaránt. Elsősorban köszönetet kell mondanom azért, hogy futballista lehetek és egészséges vagyok, másodsorban pedig azért, mert a Real Madrid labdarúgója lehetek. A világ legjobb együtteséé, ez egy különleges lehetőség.”

Marcelo és Roberto Carlos

Négy Bajnokok Ligája győzelem
„Boldoggá tesz az a gondolat, hogy egészen addig szeretnék címeket nyerni, amíg egyszerűen többet már nem lehet. Ez az, amire a királyi gárda megtanított engem. Három Bajnokok Ligája-trófeát hódítottunk el zsinórban, négyszer diadalmaskodtunk öt év alatt. Ez örökre beírta magát a történelembe. Ennek ellenére nem vagyunk elégedettek, még több serleget szeretnénk bezsebelni. Ami történt, az a múlté, most újra vissza kell térnünk a győzelmek útjára. Igazán a trófeák határoznak meg egy pályafutást, de én majd a Real Madriddal átélt emlékeimet viszem tovább magammal. Nagyon különleges érzés volt csatlakozni a blancókhoz, egy álmom vált valóra. Megszámlálhatatlan varázslatos estét, meseszerű pillanatot éltem át Madridban, de ha egyet kellene kiválasztanom, akkor az a bemutatásom napja lenne. Olyan volt, mintha egy filmben szerepeltem volna.

Karrier
„Az út, amin idáig eljutottam nehéz volt, de egyben nagyon különleges is. A céljaim között szerepel az is, hogy örökséget hagyjak magam után. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit minden egyes edzésen, illetve mérkőzésen megtanulhattam. A legnagyobb sikeremnek a tiszteletet tekintem. Sikerült mindenkiből tiszteletet kiváltanom. Jelenleg is folyamatosan tanulok, és ez a jövőben sem fog változni.”

Marcelo a BL serleggel

A siker kulcsa
„Elsőként az a legfontosabb, hogy ne legyetek elszállva a sikerektől. Össze kell tartanotok. Egy trófea elhódításában mindenkinek ugyanakkora szerepe van. Egy idény hosszú ideig tart. A kulcs az, hogy minden nap segítsd a csapattársaidat. Az, hogy nyerhetsz a Real Madriddal, rendkívül erős motivációt biztosít a számodra.”

Második számú kapitány
„Már az is hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy csatlakozhattam a klubhoz. Hatalmas felelősséggel jár az, hogy a királyi gárda kapitánya lehetsz. Ráadásul mindezt egy olyan született vezér mellett élheted át, mint Sergio Ramos. Megbecsültségnek örvendünk, így mindent megteszünk azért, hogy a dolgok jól működjenek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK