Bernsten: Håland készen áll a Real Madridra

Alf Ingve Bernsten, Håland volt trénere beszélt a norvég támadó kvalitásairól. Többek között elmondta azt is, hogy a játékos miért alkothatna tökéletes párost Benzemával a királyi gárdánál.

Håland még 8 és 15 éves kora között játszott Bernsten kezei alatt. A 19 éves labdarúgó az idei szezonban olyan teljesítményt nyújtott a Salzburg és a Dortmund egyesületében, ami még a Real Madrid figyelmét is felkeltette.

„Ha a világ öt legjobb csapata valamelyikének a kispadján ülnék, akkor egészen biztosan rögtön megvásárolnám őt. Véleményem szerint Håland készen áll arra, hogy a Real Madrid futballistája legyen. Sikeressé válhat a spanyol fővárosban.” – nyilatkozta Bernsten a BernabeuDigital.com munkatársainak.

Håland és Bernsten

„Erling még mindig csak 19 éves, így a labdarúgás minden aspektusában rengeteget fejlődhet. A topklubok később meg fogják majd bánni, ha nem csapnak le rá.”

Hålandnak akkor is az átigazolás mellett kell-e döntenie, ha Benzemával kell majd megverekednie a kezdő pozícióért? 

„Erling gyors és erős. Mindemellett nagyon technikás is, illetve mentálisan kiegyensúlyozott. Jól lát a pályán, nemcsak rengeteg gólt szerez, de csapattársainak is könnyedén oszt ki gólpasszokat. Úgy gondolom, hogy jó párost tudna alkotni Benzemával. Håland képes együtt játszani egy másik támadóval, de ha kell, akkor egyedüli ékként is tökéletesen megállja a helyét.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK