Chiellini: Ramos szabálytalankodása Salah-val szemben mesteri lépés volt

A Juventus gárdájának oszlopos tagja, Giorgio Chiellini csodálatát fejezte ki aziránt, ahogy Sergio Ramos a futball „sötét művészetét” a maga javára fordítja.

A 2018-as Bajnokok Ligája-döntőben a Real Madrid a Liverpool együttesével csapott össze, a spanyolok csapatkapitánya pedig az első félidőben oly módon ütközött Mohamed Salah-val, hogy az egyiptomi szélső kénytelen volt elhagyni a pályát a 31. percben.

„Ő a legjobb hátvéd a világon” – olvashatjuk Chiellini nemrég megjelent önéletrajzában. „Azt mondják, hogy lobbanékony, és nincs taktikai érzéke, hogy 8-10 gólt kap róla a csapata szezononként, hogy nagyon technikás és akár csatár is lehetne, ami az én ellentétem.”

„Két olyan ismertetőjegye van azonban, amely szinte senki másnak. Tudja, hogyan döntsön el nagy meccseket olyan közbelépésekkel, amelyek túlmennek minden logikán, még ha sérülést is okoz már-már ördögi elméjével.”

„A Salah elleni szabálytalansága a 2018-as BL-döntőben mesteri megoldás volt. Mindig azt mondja, hogy nem szándékosan csinálta, tudva azt, hogy tízből kilenc esetben egy ilyen esés esetén eltöri az ellenfele karját, ha nem engedi el.”

Sergio Ramos

Chiellini kitért arra is, hogy hogyan esik szét a blancók védelme a hátsó alakzat vezéralakja nélkül.

„Az erő, amit a jelenlétével sugároz, önmagában is elképesztő” – magyarázza a Zebrák kapitánya. „Ramos nélkül néhány bajnok, mint Varane, Carvajal vagy Marcelo iskolás gyereknek tűnik. Hirtelen visszaesnek. A Real Madrid egy védtelen csapattá válik.”

„Ha ő is a pályán van a Bernabéuban, a spanyol együttes biztosan nem kapott volna ki az Ajaxtól három góllal. Erre bármekkora összegben fogadnék.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK