Kroos: Nem tudom elképzelni, hogy máshol is focizzak a Real Madrid után

Tonival a német Eurosport készített exkluzív interjút, melyben a középpályás felelevenítette a Bayernből való távozását, de beszélt a jövőjéről és a teniszről is.

Az angliai lehetőség

Kroos 2014 nyarán érkezett Madridba, azóta pedig az egyik legsikeresebb német játékossá nőtte ki magát, köszönhetően például a négy Bajnokok Ligája trófeának is.

Toninak akkoriban volt egy szóbeli megegyezése a Manchester Uniteddel, de miután az angolok akkori edzőjét, David Moyest menesztették, az egyezség is érvényét vesztette. Kroos most 30 éves, és már nem tudja elképzelni, hogy valaha Angliában fog futballozni.

Toni Kroos 2014 óta a Real Madrid játékosa.

"Egyértelműen az a tervem, hogy a szerződésemből hátralévő három évet kitöltöm a Real Madridnál. Akkor 33 éves leszek, pont a legjobb kor, hogy megkérdezzem magamtól, hogyan tovább. Kérdés, milyen fizikai állapotban leszek, mennyire leszek motivált és mennyire szeretném folytatni a labdarúgást" – kezdte Kroos.

"Ha minden jól összejön, akkor el tudom képzelni, hogy még egy évet aláírok. De csak akkor, ha jól érzem magam a bőrömben és a teljesítményem is elég jó a folytatáshoz. Az viszont elképzelhetetlen, hogy 33 évesen Angliába igazoljak, fizikálisan biztosan nem bírnám azt a terhelést".

Kroos egy évet volt Guardiola játékosa a Bayern Münchennél 2013-ban.  Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni újra a közös munkát a katalán edzővel, Toni így felelt: "Nem igazán, számomra elképzelhetetlen, hogy bárhova is menjek a Real Madrid után. Bár a futballban három év elég hosszú idő, három év a Real Madridnál pedig még hosszabb".

Távozás Münchenből

Nagy megdöbbenéssel fogadta a média, amikor Kroos egy győztes világbajnokság után eligazolt a Bayern Münchentől. A leggyakoribb vélemény az volt, hogy nagyon meg fogja bánni a váltást, és a Bayernnek sem lett volna szabad elengedni őt. Kroos azonban egyáltalán nem neheztel a német együttesre.

"Visszatekintve mondhatjuk, hogy az egyik fél megbánta a döntését. De ez a fél nem én vagyok. (nevet) Számomra minden a legjobban történt. Akkoriban nem volt semmiféle egyezség. Én határozottan tudtam, mit szeretnék. A Bayern másképp látta. Aztán minden darabokra hullott. Még akkor is, ha a Bayern nem szokott hozzá a játékosok távozásához – itt valami nem működött. Ennek ellenére rengeteg címet szereztem Münchenben, egyáltalán nincs hiányérzetem. Egyébként is az Union Berlin után (itt játszik Kroos testvére, Félix – szerk. kieg.) a Bayern az a csapat, akiknek mindig is a legjobbat kívánom".

Kroos nem tudja elképzelni, hogy a Real Madrid után más csapatban játszik.

Először Németországban indul újra a futball

Ezen a hétvégén az európai bajnokságok közül a Bundesliga indult újra először. Kroos nagyon várta az újraindulást és reméli, minden rendben fog menni.

"Mindannyian kíváncsian figyeljük a németországi fejleményeket innen Spanyolországból is. Reméljük, hogy nem lesz semmi probléma, így a La Liga is a tervek szerint folytatódhat majd. Egyelőre lassan, lépésről-lépésre halad a visszatérésünk. Még csak egy hete, bármiféle fizikai kontaktus nélkül edzünk. Meglehetősen fura helyzet, és furák az edzések is. Ott van mindenki, látod őket, de nem mehettek egymáshoz közel. Még az is tilos, hogy egymáshoz passzoljuk a labdát".

A félreértett mondat

A koronavírus-járvány alatt több klubnak is a fizetéscsökkentés mellett kellett döntenie. Mielőtt ez még szóba jött volna, Kroosnak volt egy nyilatkozata, ami nagy port kavart a médiában. A német játékos szerint az emberek szándékosan ragadtak ki egy mondatot a kontextusából, hogy így más értelmet kapjon.

"Ma is megismételném, amit akkor mondtam. Bárki, aki megértette a mondanivalómat, – és ezt akár három agysejttel is könnyedén meg lehetett tenni – nagyon jól tudja, mit jelentett. Szóval nem kértem, és nem is kérek bocsánatot semmiért. Csak újra elmagyarázom. Van különbség aközött, hogy nem értesz valamit, vagy nem akarsz megérteni valamit. Amikor azt nyilatkoztam, még semmilyen fizetéscsökkentésről nem volt szó. És az sem titok, hogy a Real Madrid különösen jó pénzügyi helyzetben van. Számomra teljesen egyértelmű volt: amíg a klub nem tartja szükségesnek a csökkentést annak érdekében, hogy a többi alkalmazottat is ki tudja fizetni, addig nem láttam szükségét a fizetésem csökkentésének. Ha ez így lett volna, akkor fogtam volna az egészet, és segítettem volna vele azoknak, akik jobban rászorulnak. Aztán megérkezett a klub kérése, és teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy lemondunk a fizetésünk egy részéről azért, (10 százalékkal csökkentették a játékosok fizetését – szerk. kieg.) hogy segítsünk a klub többi alkalmazottjának".

Kroos és Roger Federer

Federer a valaha volt legjobb

Kroos nagyon szereti a teniszt és nagy rajongója a svájci legendának. Toni szerint Federer a valaha volt legjobb sportoló.

"Teljesen meg vagyok győződve erről. Még akkor is, ha csak arról az időszakról tudok véleményt alkotni, amióta élek. A többieket nem tudom megítélni, de valószínűleg akkor is nagyon nehéz lenne túlszárnyalni Rogert. Számomra ő a legjobb. Nemcsak sikeres, de a játéka is gyönyörű. Találkoztam már vele néhány alkalommal, egy elképesztően kedves fickó" – fejtette ki gondolatait Kroos.

Forrás: eurosport.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK