A jövő csillaga: Iker Gil, a gólgép

Amióta 2017 nyarán megvásárolták a Zaragoza együttesétől, a 15 éves spanyol támadó több mint 100 gólt szerzett a Real Madrid korosztályos csapataiban.

A Real Madrid akadémiája csak úgy hemzseg az ígéretes fiataloktól, egyikőjük azonban egészen elképesztő mutatókat produkál. Mielőtt bármit is írnánk a fiatal csatárról, beszéljenek a számok: amióta 2017-ben Valdebebasba került, a 15 esztendős Iker Gil jóval több, mint 100 találatot jegyez három idény alatt (utolsó szezonját ráadásul beárnyékolta a koronavírus-járvány).

Kiemelkedő teljesítmény a Real Zaragozánál

A tehetséges játékos szülővárosában, Zaragozában kezdte a gólgyártást, lényegében terrorban tartotta a helyi együtteseket, a La Muelát, az Ólivert és a La Amistadot, majd 2015-ben tette meg az első nagy lépést: csatlakozott a Real Zaragoza utánpótlásához. Itt is elképesztő fejlődést produkált, ami már a Real Madrid érdeklődését is felkeltette.

Nem illetődött meg attól, hogy egy ilyen nagy klubhoz igazolt, első madridi idényében sem állt le a góllövéssel, 24 bajnokin 33 találatot szerzett az U13-as csapatban. Ezek a számok is eltörpülnek azonban a következő szezonban mutatott teljesítményéhez képest: 24 találkozón összesen 51 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját az U14-esek között. Ez több mint két gól meccsenként.

Iker Gil

Spanyolország képviseletében

Gyors, erőteljes játékosként bámulatos labda nélküli mozgással Gil igazi rémálom a védők számára, ráadásul ha helyzetbe kerül, azonnal célba veszi a kaput. Nem meglepő módon madridi teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek. Az U15-ös gárda edzője, Julen Guerrero hat alkalommal adott neki lehetőséget, ezeken a meccseken a fiatal támadó négy gólt szerzett.

A következő idényben már az U16-osok támadósorát erősíti – és ugyan nem abba a korosztályba tartozik, de annak az U17-es válogatottnak a meghívójára is számíthat, amely 2021-ben a Peruban megrendezésre kerülő U17-es világbajnokságra szeretne kijutni. Ez persze nem lesz egyszerű feladat, azonban ha tudja tartani jelenlegi formáját, akkor biztosan hallani fogunk még róla.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK