Elmarad a 2020-as FIFA-gála

A FIFA úgy döntött, hogy idén elmarad az adott év legjobbjait díjazó ceremónia. A díjátadó ünnepséget szeptemberben rendezték volna meg Milánóban, azonban idén erre a járvány miatt nem kerül sor.

A ceremónia elmaradása többek között azt is jelenti, hogy ezúttal senki nem nyeri el az év férfi labdarúgójának járó díjat. Ez a kitüntetés idén nem talál majd gazdára. 

A FIFA elnöke, Gianni Infantino már a járvány kezdetekor világossá tette azt, hogy maximális elővigyázatosággal, a többség véleményét figyelembe véve fognak döntést hozni az üggyel kapcsolatban. A FIFA egészen 2021. február 21-ig felfüggesztette mind az U17-es női világbajnokságot, mind a futsal világbajnokságot. A nemzetközi szervezet irányítása alá tartozó versenysorozatok közül várhatóan egyedül a FIFA-klubvilágbajnokság küzdelmei kerülnek majd megrendezésre. Ennek lebonyolításra decemberben kerül majd sor Abu-Dzabiban.

Logikus döntés
Kiindulva abból, hogy a Föld minden pontján felfüggesztésre kerültek a versenysorozatok – sőt néhány országban el is törölték azokat – nem sok értelme lett volna megrendezni ezt a díjátadó gálát. Figyelembe véve a szakmai és a járvánnyal kapcsolatos szempontokat is, Infantino egyértelműen az esemény eltörlését tartotta logikusnak ebben a helyzetben.

Infantino

Hasonló a szituáció az Európai aranycipő átadásával is. Ennek megvalósulása ugyan nem a FIFA döntésétől függ, de kétséges, hogy idén mi lesz a díj sorsa. Többek között olyan játékosok, mint Kylian Mbappé, már nem fogják tudni növelni góljaik számát, hiszen hazájuk versenysorozatait eltörölték.

Mindeközben a France Football egyelőre még nem tudja, hogy milyen döntést hozzon az Aranylabda-gálával kapcsolatban. A ceremóniát egyébként 1956 óta minden évben megrendezték.

Az UEFA díjátadó ünnepségét Monacóban rendezik meg idén augusztusban, egyidőben a Bajnokok Ligája-csoportkör párosításainak sorsolásával. Egyelőre még nincsenek hivatalos információk arról, hogy a következő idényben mikor kezdődnek majd el ezek az összecsapások. A cél az, hogy októberben már pályára léphessenek az egyesületek a csoportkörben, de a lebonyolítás pontos részleteire még mindenképpen várnunk kell a sorsolásig.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK