Augusztus 7-én folytatódhat a BL a Real Madrid számára

Nagy valószínűség szerint augusztus 7-én rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második felvonását a Manchester City és a Real Madrid között.

Ha valóban ekkor kerül sor a találkozóra, az azt jelentené, hogy 174 nap elteltével csapna össze a két együttes a kékek 2-1-es madridi sikerét követően.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, a királyi gárda úgy vág neki a találkozónak, hogy három hónapnyi munka áll majd a játékosok mögött. Zinédine Zidane csapata addigra már rég edzésben lesz, július végére pedig a hátralévő 11 bajnoki mérkőzését is lejátssza.

Teljes bizonytalanság

Az idény felfüggesztése előtt a City számított a párharc esélyesének. Ki tudja azonban, hogy néhány hónap elteltével hogyan alakulnak az erőviszonyok?

Az UEFA a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát illetően május 27-én hoz döntést, ekkor határoznak a Barcelona-Napoli, a Juventus-Lyon és a Bayern München-Chelsea párosítás sorsáról is.

Sergio Ramos and Zinédine Zidane

Igaz, hogy Zidane számára a spanyol bajnoki cím elhódítása az elsődleges, azonban a habfehér együttes a BL-trófea felé is kacsintgat. Amennyiben a blancók ismét felülnek Európa trónjára augusztusban, pénzügyi szempontból is jól járnak, ami fontos tényező a járvány tekintetében annak ellenére is, hogy gazdaságilag a fővárosi gárda kitűnő helyzetben van.

Ne felejtsük el azt sem, hogy Zinédine Zidane még mindig nem veszített egyenes kieséses párharcot a Bajnokok Ligájában a Real Madrid vezetőedzőjeként.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK