Ramos: Az országnak szüksége van a futballra

A Real Madrid csapatkapitánya a bajnokság folytatása kapcsán nyilatkozott.

A Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos már alig várja, hogy visszatérjen a labdarúgás Spanyolországba, aminek véleménye szerint nélkülözhetetlen szerepe van az ország gazdaságában és hétköznapjaiban is. A játékos szerint a bajnokság visszahozása egy hatalmas előrelépés lehet a COVID-19-ből lábadozó nemzet számára.

„Ahhoz, hogy minden visszatérjen a normál kerékvágásba, időre van szükség, de az országnak a gazdaság miatt szüksége van a futballra, az embereknek pedig azért, hogy elterelje a figyelmüket.”

„Már tűkön ülve várom, hogy a bajnokság is újra a régi legyen, viszont fegyelmezettnek kell maradnunk, hiszen csak így győzhetjük le a vírust.”

„Szeretném részvétemet nyilvánítani mindenkinek, akinek a szerettei a vírus áldozatául estek, össze kell dolgoznunk ahhoz, hogy túllendüljünk ezen az egészen.”

ramos120200513

Ramos továbbá egy kis betekintést is adott abba, hogy az új szabályok mentén miként is zajlik egy edzés.

„Megadott időközönként és szabályok szerint kell megérkeznünk Valdebebasba. Ez egy picit szokatlan és bonyolult is, de a jelenlegi helyzet ezt követeli meg.”

A top bajnokságok közül a Bundesliga lesz az első visszatérő, miután a németek bejelentették, hogy már ezen a hétvégén újból láthatjuk a csapatokat a pályán.

„A németek előálltak egy példával, amit követnünk kell, de a végső döntést majd úgyis a LaLiga hozza meg” – magyarázta a 34 éves kapitány.

„Szeretünk a családunkkal lenni, ugyanakkor alkalmazkodnunk is kell.”

Időközben a spanyol labdarúgó-szövetség is beleegyezett, hogy a Real Madrid a bajnokságból hátralévő 6 hazai mérkőzését az Alfrédo Di Stéfano Stadionban játssza le.

„Szeretnék továbbra is a Bernabéuban játszani, viszont ott épp felújítási munkálatok folynak. A legfontosabb az, hogy végre játszani tudjunk.”

A Barcelona a bajnokság megszakítását megelőző fordulóban előzte meg a Real Madridot a tabellán, és jelenleg 2 ponttal vezet a blancók előtt, ami kiélezett végjátékot ígér.

„Már fejből tudom mindkét együttes hátralévő menetrendjét…” – jegyezte meg Ramos viccesen. „… szurkolók nélkül azonban egy kicsit bátor lenne megjósolni, mi lesz a vége. A mi célunk egyértelműen a bajnoki cím.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK