A Newcastle lehet Bale következő állomása

Az angol sajtóban megjelenő információk szerint a Newcastle lehet Gareth Bale legújabb kérője.

A Szarkák vezetését egy olyan befektetői csoport veheti át, melynek a szaúd-arábiai állami befektetési alap is a része, és amely csak arra vár, hogy az üzletre a Premier League is rábólintson. Amennyiben a 400 millió eurós befektetés megvalósul, úgy a Newcastle az angol élvonal egyik leggazdagabb együttesévé válik.

Az átvétel legfőbb támogatójának, Mohamed bin Szalmánnak a vagyonát 8 milliárd euróra becsülik, míg a befektetési alap további 300 milliárd eurót érhet. A MARCA értesülései szerint az új tulajdonosok egyik legfőbb prioritása Gareth Bale lehet, akinek az átigazolását könnyedén megengedhetnék maguknak.

A leendő vezetőség Mauricio Pochettino szerződtetését is célul tűzte ki, az argentin szakember érkezése pedig megkönnyítheti a walesi gyorsvonat megszerzését is.

Az ügy kulcspontjai

Bale 2013-ban került a spanyol fővárosba, azóta pedig ez lesz az első alkalom, hogy a Tottenhamnek nem lesz elővásárlási joga a támadóra.

Amikor a gyorslábú szélső aláírt a blancókhoz, egy olyan záradék került a szerződésébe, mely lehetővé tette a Spurs számára, hogy visszavásárolja egykori játékosát, amennyiben egy angol csapat ajánlatot tesz érte.

Gareth Bale

Abban az esetben, ha egy másik szigetországi klub érdeklődik a walesi iránt, az észak-londoni együttesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy aktiválja az említett záradékot, ami azonban 2019. június 30-án érvényét vesztette.

Ez azt jelenti, hogy ha a Newcastle valóban ajánlatot tesz Bale-ért, a Tottenham semmit sem tehet a transzfer ellen.

Meggyőzés

A játékos meggyőzése afelől, hogy a spanyol gigászt otthagyja a Newcastle kedvéért, egyértelműen gátat jelent az átigazolásban.

Annak ellenére, hogy az utóbbi három évben nem volt állandó tagja a kezdőcsapatnak, a walesi gyorsvonat boldog Madridban, és szeretné kitölteni a szerződését, amely 2022. júniusában jár le. A szélső minden ajánlatot visszautasított egészen addig, míg egy, a kínai élvonalban szereplő gárda 25 millió eurós évi fizetést nem ajánlott neki.

Miután jól átgondolta a lehetőséget és azt, hogy a Csiangszu tartományban fekvő Nanking városába kellene költöznie, Bale inkább úgy döntött, hogy jó neki a spanyol fővárosban is.

Gareth Bal

A fizetési igénye mindig is problémát jelentett azon együttesek számára, amelyek megpróbálták őt megszerezni, a Newcastle váratlan gazdagsága azonban orvosolhatja ezt a problémát is, hiszen nem jelent nekik gondot a 17 millió eurós évi kereset, amelyet biztosítaniuk kéne a walesi támadónak.

Az edző személye

Egy nagy tiszteletnek örvendő edző, például Pochettino személye is a Newcastle malmára hajtja a vizet, hiszen így könnyebben csábíthatják a gárdához a nagyobb neveket is.

A Tottenham korábbi mestere nem tett lépést a játékos felé, míg az észak-londoni klub alkalmazásában állt. „Ha mi mondhatjuk ki az első szót a jövőjét illetően, miért ne?” – mondta Pochettino két évvel ezelőtt Bale lehetséges visszavásárlása kapcsán. „Ő egy nagyszerű játékos – olyan, aki képes javítani a keret minőségét és beleillik a mi profilunkba.”

A Real Madrid nézőpontja

A királyi gárda nem ellenzi Bale klubváltását, és nagy összeget sem kér a szélsőért, hiszen amennyiben a walesi távozik, a spanyol együttes sokat takaríthat meg a fizetésén. A Csiangszu Szuning tavalyi ajánlatát azért nem fogadta el a klub, mert nem akarták, hogy a 30 éves játékos ingyen hagyja el a habfehér együttest.

Mauricio Pochettino

20 millió eurónál többet azonban semmiképp sem kap a Real a támadóért – ezt az összeget pedig az új tulajdonosokkal könnyedén leteszi az asztalra a Newcastle.

Mi a helyzet az MLS-szel?

Bale már korábban is elejtett egy-két szót arról, hogy távozik a Real Madridtól, az amerikai ligát pedig dicsérettel illette nemrégiben. Nincs olyan klub azonban az MLS-ben, amely elő tudná teremteni Bale fizetését.

Ez az opció csak akkor valósulhat meg, ha a walesi támadó szerződése lejár a királyi gárdánál, ez pedig azt jelenti, hogy idén nyáron a Newcastle-nek nem lesz kihívója az átigazolás tekintetében. Ha a St. James’ Parkból megfelelő ajánlat érkezik, azt nagyon nehéz lesz visszautasítani.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK