Mérkőzések Valdebebasban, de mikor lesz visszatérés a Bernabéuba?

A királyi gárda kompenzációs csomagot állít össze az utolsó hat hazai mérkőzésre, de félő, hogy „jó ideig” nem rendeznek találkozókat a Bernabéuban.

A Real Madrid visszatéríti vagy kompenzálja a bérlettel rendelkezők számára az utolsó hat hazai találkozó árát, miután a klub megerősítette, hogy a hátralevő zárt kapus mérkőzéseket Madrid külvárosában, a valdebebasi edzőközpontban rendezik meg. Eddig is sejthető volt, hogy a hazai meccseket itt bonyolítják le a közeljövőben, legalább is addig, amíg a spanyol kormány engedélyt nem ad a nagy tömegeket vonzó rendezvények megtartására. A királyi gárdához közel álló források szerint azonban a klub úgy véli, hogy „nem lesz visszatérés a Bernabéuba jövő januárig”.

A habfehér együttesre hat mérkőzés vár még hazai környezetben: az Eibar, a Valencia, a Mallorca, a Getafe, az Alavés és a Villareal látogat majd Valdebebasba. Ezen kívül a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének egyik találkozójára is itt kerülhet sor – ehhez persze az is kell, hogy Zidane és csapata átverekedje magát a Manchester City együttesén. Az odavágón a manchesteri kékek diadalmaskodtak, így az Etihadban mindenképpen győznie kell a királyi gárdának.

Estádio Alfredo Di Stéfano

Ramos a Bernabéut preferálja

A madridi csapatkapitány, Sergio Ramos az „El Partidazo” című műsorban úgy nyilatkozott, hogy ő mindig is szívesebben játszott a Bernabéuban, mint Valdebebasban. A Chamartín stadionnál jelentkező inaktivitás miatt a klubnak lehetősége nyílik arra, hogy a felújítási munkálatokat mindenféle zavaró tényező nélkül vigyék véghez, ez pedig költséghatékony megoldásnak bizonyulhat.

A gárda a spanyol labdarúgó-szövetségtől engedélyt kapott arra, hogy utolsó hazai mérkőzéseit az edzőközpontban játssza, miután a Di Stéfano Stadion világítását az előírásoknak megfelelően átalakították, így alkalmazkodva a bajnoki és BL-mérkőzések közvetítésének előírásaihoz. VAR-rendszer és LED-reklámtáblák is kerültek a létesítménybe, hiszen ezek hozzátartoznak a spanyol bajnokság nemzetközi közvetítésének feltételeihez.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK