Fabio Cannavaro: A Real Madridnak szüksége van Mbappéra

A Real Madrid egykori, aranylabdás védője, a kínai Guangzhou Evergrande jelenlegi edzője az AS munkatársával beszélgetett a közösségi médián keresztül. Az interjúból kiderül, hogy Cannavaro milyen szerepet tölt be jelenleg Kínában, de szóba került Kylian Mbappé és a Real Madrid is.

„A Real Madridnak szüksége van az olyan játékosokra, mint Mbappé. Egy fiatal sztár, aki Cristiano Ronaldo nyomdokaiba léphet. Teljesen normális, hogy a klub meg akarja őt szerezni, de azt is figyelembe kell venni, hogy a PSG tulajdonosainak nincs szükségük a pénzre. A párizsi klub vezetése ambiciózus, meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját. Úgy vélem, a Real Madridnak nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja szerezni Mbappét. A PSG elnöke győzni akar, és ahogy ismerem őt, valamint a klub vezetését, foggal-körömmel fognak harcolni a francia támadó megtartásáért.”

„Természetesen egy nap szeretnék visszatérni a Bernabéuba. A korábbi pályafutásom segíthet a tisztelet kivívásában, de edzőként előbb jól kell teljesítenem, másképp nem juthatok odáig. Megvan a saját stábom, a saját rendszerem. Hozzászoktam ahhoz, hogy egy klubot kell vezetnem, nem csak az edzői szerep ismerős számomra. A jelenlegi elnökünket arra kértem, hogy építsenek egy edzőkomplexumot, ami gyönyörű lett. Az új stadion előkészületeiben is segédkeztem, ami három év múlva lesz kész. Mindent megmutattam a klubnál dolgozóknak, a fűnyírástól kezdve az öltöző berendezéséig.”

„Zidane, valamint a futballban elért eredményei iránt a legmélyebb tiszteletet érzem, de a 2006-os világbajnoki döntőben óriásit hibázott. Szomorú volt látni, hogy így kellett levonulnia a pályáról az utolsó mérkőzésén. A játékosok azt mondanak a pályán, amit akarnak, és ennek így is kellene maradnia. Ugyanakkor nemcsak Zidane, hanem Materazzi is hibázott. Még mindig emlékszem az ütközés hangjára, elég kemény volt.”

„Lenyűgöző a kapcsolatom Iker Casillasszal, három nagyszerű idényben játszottunk együtt. Rendszeresen tréfát űztünk egymásból. Volt, hogy nagypapának szólított a pályán, én pedig rendszeresen azzal hergeltem, hogy az adott nap vajon ki tud-e valamit védeni. Ezek a dolgok felpezsdítették a csapatot, mert akkoriban Marcelo és Ramos még csendesebbek voltak.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK