A játékosok és Zidane személyes célkitűzései a szezon hátralevő részére

A Real Madrid igazi esélyese volt a spanyol pontvadászatnak akkor, amikor márciusban szünetet rendeltek el a futballban a koronavírusra való tekintettel, a blancók éppen az utolsó fordulóban adták át a vezető helyet a Barcelonának.

Ha a szezon újraindul, Zidane és a keret tagjai előtt különböző egyéni célkitűzések sorakoznak a bajnoki versenyfutás befejezése előtt. Ezek a célok könnyebben elérhetőek lesznek, ha a királyi gárda végül megszerzi 34. ligaelsőségét is.

Zinédine Zidane – Az edzői poszt megszilárdítása a következő idényre

A francia szakember eddig sem titkolt vágya volt a bajnoki cím elhódítása, a futballban bekövetkező szünet pedig nem befolyásolta ambícióit.

A karantén alatti beszélgetések alkalmával a vezetőedző egyértelművé tette játékosai számára, hogy csúcsformában kell lenniük ahhoz, hogy sikeresek legyenek a szezon hátralevő részében.

Zinédine Zidane

Zidane-t a három BL-győzelem sem mentette meg a kritikáktól ebben az idényben, a Barcelona elleni győzelem azonban egy hosszú út lezárását jelentette, amellyel elhallgattatta a kételkedőket.

Thibaut Courtois – Zamora

Iker Casillas 2008-as Zamora-díja óta a Real Madrid egyetlen hálóőre sem nyerte meg a spanyol pontvadászat legjobb kapusának járó elismerést.

A belga óriás igazán közel áll a sikerhez, a bajnokságban 24 mérkőzésen mindössze 16 gólt kapott, így az átlaga 0,66. Legnagyobb kihívója az Atlético Madrid szlovén hálóőre, Jan Oblak (0,77), valamint a Barcelona kapuját őrző Marc-André ter Stegen (1,12).

Sergio Ramos – Santillana megelőzése

A csapat kapitánya előtt több megdöntendő rekord is áll.

A középhátvéd karrierje során 640 alkalommal húzhatta magára a habfehér szerelést, ezzel pedig az ötödik helyet foglalja el a klub örökranglistáján. Az első négy pozíciót Santillana (645 mérkőzés), Manolo Sanchís (710), Iker Casillas (725) és Raúl (741) foglalják el.

Ramos új szerződése is napirenden van, hiszen jelenlegi kontraktusa 2021-ben jár le szeretett csapatával. A gárda élő legendája két évvel, 2023-ig szeretné meghosszabbítani szerződését, azonban a Real Madrid bevett szokása, hogy csak egy évet ajánl az idősebb játékosoknak.

Sergio Ramos

Karim Benzema – A Pichichi megnyerése és Puskás megelőzése

A veterán csatárra mindig is a gólszerzés nehéz feladata hárult. Jelenleg a hatodik helyet foglalja el a legtöbb találatot jegyző madridi játékosok között a maga 237 góljával, az előtte álló Puskás Ferenc pedig mindössze öt egységgel előzi meg (242).

A francia támadó első Pichichi-trófeája is szerepel a látómezőn, habár kemény munkára lesz szüksége ahhoz, hogy betömje a közte és Lionel Messi közt tátongó aprócska űrt, előbbi 14, utóbbi 19 találatot jegyez a most futó bajnoki idényben.

Marcelo – Bizonyítani, hogy helye van a csapatban

A brazil mókamester ragaszkodik ahhoz, hogy még egy évet Madridban töltsön, azonban ebben nagy szerepe lesz annak, hogy a vágyát jó teljesítménnyel is alá tudja-e támasztani.

A balhátvéd Ferland Mendy-vel szemben veszítette el helyét a kezdőcsapatban és azzal tudná bizonyítani a királyi gárdának az alkalmasságát, hogy kiszorítja francia kollégáját a csapatból.

Lucas Vázquez – Új szerződés

A spanyol játékos szerződése jövő nyáron jár le, a klubnál pedig sokan már azt pedzegetik, hogy a szélső ideje lassan lejár a napsütötte fővárosban.

Lucas Vázquez

Zidane azonban nem így látja a helyzetet, és akkor ad lehetőséget az örökmozgó támadónak, amikor csak tud, a szurkolók viszont szívesebben látnának egy fiatal tehetséget a pályán, például Vinícius Júniort vagy Rodrygo Goest.

Vinícius – Megtalálni a góllövő cipőt

A brazil cselgép számára igazán rosszkor jött a futball leállítása, hiszen éppen sikerült megragadnia a kezdőcsapatban és gólokat is szerzett.

A tehetséges szélső négy alkalommal zörgette meg a hálót ebben a szezonban, ezek közül a legfontosabb pedig egyértelműen a Barcelona elleni találata volt márciusban. Reményei (és a mi reményeink) szerint gyakrabban szomorítja majd el az ellenfelek szurkolóit, ha újraindul az idény.

Eden Hazard – A gyógyulás után fontos játékossá válni

A belga sztár nagy célja az, hogy fitt legyen az új rajtnál. A MARCA néhány napja számolt be arról, hogy a támadó térde jelenleg 70 százalékos állapotban van és június közepén lendülhet ismét akcióba.

A királyi gárda számára nem elég az, hogy egészséges legyen az idény hátralevő részében, hanem azt szeretnék, hogy kimagasló szerepe legyen a bajnoki cím elhódításában is.

Eden Hazard

Marco Asensio – 11 hónap után pályára lépni

A fiatal spanyol csak arra koncentrál, hogy ismét a pályán lehessen azután, hogy kilenc hónapot töltött a partvonalon kívül súlyos térdsérüléséből lábadozva.

A júniusi újraindításkor már 11 hónapot számlál a kényszerpihenő, ez azt jelenti, hogy számára minden játékperc már csak ráadás lenne az idény utolsó szakaszában.

Luka Jović – Bizonyítani

A szerb támadóért 70 millió eurót utalt át a Real Madrid az Eintracht Frankfurt számlájára, a játékos azonban nem tudta meglovagolni a körülötte kialakult kisebb felhajtást.

A 24 mérkőzésen szerzett 2 találata csalódást keltő eredmény, a csatárok közötti rangsorban pedig Mariano Díaz mögé került Zidane irányítása alatt. Az edzések újrakezdése előtt összeszedett sérülése pedig tovább ront jelenlegi helyzetén.

Mariano Díaz – Játékperceket kiharcolni

Az utolsó gólszerző a Bernabéuban, akinek a lehető legrosszabbkor jött a járvány miatti leállás.

Mariano Díaz

A támadó egyetlen percet sem töltött a pályán, csak az utolsó két mérkőzésen szerepeltette a francia szakember, ezt pedig nem akárhogyan hálálta meg: fél perc alatt betalált a Barcelona elleni el Clásicón.

Teljesítményét Zidane sem söpörte a szőnyeg alá, a Real Betis ellen is lehetőséget adott neki, a korábban mellőzött játékos célja pedig az, hogy a szezon utolsó szakaszában is folytassa eddigi sorozatát, még ha ez nem is lesz egyszerű.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK