Martínez: Courtois semmit sem változott, és épp ez a jó

A belga szövetségi kapitány Eden Hazard és Thibaut Courtois madridi helyzetéről beszélt egy interjú során. Többek között szót ejtett a hálóőr madridi időszakának kezdeti nehézségeiről, illetve a támadó bokasérüléséről is.

Courtois remekelt a 2018-as világbajnokságon, ám az első éve a királyi gárdánál meglehetősen nehezen indult. A belga hálóőr a második madridi idényében már kirobbanthatatlanná vált a kapuból, és kulcsjátékossá vált a Zinédine Zidane által vezényelt Real Madridban.

„Courtois semmit sem változott, és épp ez a jó. Úgy gondolom, hogy a pályán történt dolgok nem befolyásolták a személyiségét. Tudta, fejlődnie kell azért, hogy valamilyen módon visszanyerhesse a régi formáját. Nagy büszkeséggel néztem őt. Azért tart most itt, mert tökéletesen készen állt arra, hogy a királyi gárda hálóőrévé váljon.”

Courtois és Ramos

„A legkönnyebb az lett volna, ha bedobja a törölközőt, és másokat kezd el hibáztatni a nehéz helyzete miatt. Thibaut épp az ellenkezőjét tette. Kitűnő érettségről tett tanúbizonyságot, illetve rendelkezett kellő önkritikával ahhoz, hogy végül a Real Madrid fontos tagjává válhasson.”

„Biztos vagyok benne, hogy egy új korszakot határozhat majd meg. Nincs még egy olyan hálóőr a modern labdarúgásban, mint Courtois. Büszke vagyok rá, hiszen láthattam, ahogy emberileg és sporszakmai szempontból is rengeteget fejlődött ebben az időszakban.”

Roberto Martínez beszélt Eden Hazard állapotáról is, aki folytatta a regenerálódását a bokasérülése után.

„Reméljük, hogy újra pályára léphet majd a spanyol bajnokság aktuális kiírásában. Hiszem, hogy Eden még a szezon lezárulta előtt élvezheti majd a futballt.”

Hazard a válogatottban

Hazard első bokasérülését egy Paris Saint-Germain elleni találkozón szerezte, amikor is Meunierrel csaptak össze a pályán.

„Ez gyakran megtörténik a futballban. Meunier nagyon balszerencsés volt, hiszen ők ketten nagyszerű csapattársak. Képzelhetik, hogy a mérkőzés után milyen ideges volt. Értelemszerűen ez nehéz időszak volt Eden számára  is.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…