Jović legkorábban júliusban térhet vissza

  • DG
  • May 9, 2020, 12:34 p.m.
Az AS forrásai és a játékos édesapja eltérő információkat adtak a sérülésről.

Törés a legrosszabbkor

Tegnap délután érkezett a Real Madrid hivatalos bejelentése arról, hogy Luka Jovićnak eltört a jobb sarokcsontja. A klub nem közölt információt arról, hogy hol és milyen körülmények között sérült meg a támadó, de a hírek szerint legkorábban július közepére épülhet fel. Az AS több, a játékoshoz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy Jović csütörtökön, madridi otthonában sérült meg edzés közben. Nagy csapás ez a játékosnak, az amúgy sem túl sikeres első szezonja végén.

A tervek szerint június 20-án indul újra a bajnokság és július 26-án ér véget. Ha jó ütemben halad Jović felépülése, akkor az utolsó meccsek valamelyikén már számíthat rá Zidane, bár jól tudjuk, hogy a francia edző mindig óvatos és nem szereti elsietni a sérült játékosok visszatérését. Ennek tudatában Jović fő célja az lehet, hogy a tervek szerint augusztusban folytatódó Bajnokok Ligája meccsre újra száz százalékos állapotban legyen.

Luka Jovic legkorábban július közepén térhet vissza a pályára

Saroktörés: nehéz a felépülés folyamata

Az AS több szakértővel is beszélt, akik megerősítették, hogy a törött sarokcsont lassan gyógyul és kényes terület, hiszen az tartja meg az egész test súlyát. Abból a szempontból “szerencsés” Jović, hogy csak a csont külső része tört el, de így is több hónapos lehet a felépülés. Az ilyenfajta törés egyébként közvetlen behatás, ütődés hatására és nem ficam vagy rándulás miatt alakul ki.

Jović apja: Nagy csapás ez a fiamnak

Jović hétfőn érkezett vissza Belgrádból Madridba. Édesapja időközben a Kurir nevű szerb újságnak nyilatkozott: “Nagyon megijedt és lesújtotta a fiamat a sérülés. Ez egy hatalmas csapás. Minden nap keményen edzett Belgrádban, de egyik nap bizonyos mértékű fájdalmai voltak.” Ez valamennyire ellentmond az AS forrásainak, akik szerint Jović Madridban sérült meg csütörtökön.

 


  • Forrás: AS
  • Szerző(k): DG

Hozzászólások

Tabella