Jović elképesztően kevés játékperce

Luka Jovićért tavaly nyáron 60 millió eurót fizetett a Real Madrid, ehhez képest az első szezonjában meglehetősen kevés lehetőséget kapott, és azt sem tudta maradéktalanul kihasználni.

Zinédine Zidane nem elsőszámú csatárként tekint Luka Jovićra, ez egyértelműen látszik abból, hogy a 22 éves játékos milyen időt töltöt a pályán a 2019/2020-as szezonban.

Valójában a francia tréner átlagosan 10 percet ad neki abban az esetben, ha a fiatal támadó a padról száll be. A szerb játékos számai is csalódást keltenek: 24 találkozón mindössze 2 gólt jegyez, 16 alkalommal csereként szállt be, 169 percet töltve a pályán.

A Real Valladolid elleni idegenbeli mérkőzésen mindössze egyetlen percet játszott, de az Osasuna és az Atlético Madrid ellen is mindössze pár minutum erejéig küldte fel Zidane. A Santiago Bernabéuban 22 percet kapott a Valladolid ellen, ez volt az eddigi legtöbb, ha a kispadról szállt be.

Luka Jovic

Tavaly nyáron Jović volt az egyik legkeresettebb támadó a piacon, a Real Madrid az Eintracht Frankfurttól szerezte meg. Zinédine Zidane azonban láthatóan nem bízik annyira a játékosban, aki a Bundesliga tavalyi kiírásában 27 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját 2532 játékperce alatt.

Karim Benzema januári sérülésével ugyan valamivel több lehetőséget kapott, de a francia visszatérte után Jovićra ugyanaz a sors várt, mint előtte: a padról vagy a lelátóról figyelhette csapata összecsapásait.

Mi azért bízunk még abban, hogy a jövőben Jović lesz a Real Madrid gólfelelőse. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK