Múltidézés: Miért fejelte le Zidane Materazzit?

Először beszélt Materazzi nyilvánosság előtt arról, hogy mit mondott Zidane-nak, mielőtt a francia klasszis lefejelte volna őt. Az olasz védő 14 év elteltével próbál meg tiszta vizet önteni a pohárba.

2006-ban az olasz válogatott büntetőkkel verte meg a franciákat, így ők emelhették magasba a világbajnoki trófeát Németországban. A büntetők talán már kevésbé, Zidane és Materazzi utolsó perces jelenete viszont annál jobban él még az emlékezetünkben. A FIFA az eset után mindkét labdarúgót megbüntette, de az ott történtek a mai napig nem lettek pontosan tisztázva. Interjúban most beszélt először erről Materazzi.

„Zidane fejelése? Nem számítottam rá abban a pillanatban. Szerencsés vagyok, hogy az események váratlanul értek, mert ha tudtam volna, hogy ez fog történni, akkor valószínűleg mind a kettőnket leküldtek volna a pályáról.” – mesélte az olasz védő.

Zidane és Materazzi a 2006-os vb-döntőn.

„Volt közöttünk egy kis kontakt a mérkőzésen. Az első félidőben ő szerezte meg a franciák vezető találatát, ami után Lippi az mondta, hogy tapadjak Zidane-ra, hatástalanítsam őt. Az első összecsapás során bocsánatot kértem tőle, de rosszul reagált.”

A késői belépők, a civakodás és az adok-kapok egészen 110 percig tartott, amikor is az események egészen más fordulatot vettek.. 

„A harmadik találkozásunknál rosszallóan néztem rá, ő pedig nem hagyta ezt annyiban. Azt mondta, hogy nyugodjak meg, később odaadja majd a mezét. Erre csak annyit feleltem, hogy inkább a húgát szeretném megkapni a mez helyett.”

Zidane kiállítása

Zidane: „Nem vagyok büszke arra, amit Materazzival tettem”
Zidane számára ez a mondat volt az utolsó csepp a pohárban. Megfordult és lefejelte Materazzit. A bíró felülvizsgálta a történteket, majd leküldte a pályáról a francia klasszist. Zizou 2017-ben beszélt először a történtekről a Télefootnak adott interjúban. 

„Nem vagyok büszke arra, amit tettem. Az első dolgom volt bocsánatot kérni a fiatal játékosoktól és az edzői stábtól az egész csapat szeme láttára. Éppen az utóbbiak azok, akik azt próbálják nekünk bebizonyítani, hogy a futball miről is szól valójában. Ettől függetlenül ez már a részéve vált a pályafutásomnak és az életemnek egyaránt. Nem olyan komoly dolog, de megtörtént és tudom, hogy szembe kell néznem vele."
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK