A nap, amikor Florentino megpróbálta meggyőzni Zidane-t a folytatásról

Zinédine Zidane utolsó madridi mezben játszott mérkőzését követően Florentino Pérez köszöntötte a játékosokat az öltözőben, majd Robinho viccét kihasználva megpróbálta meggyőzni Zidane-t arról, hogy mégse vonuljon vissza az aktív labdarúgásról. A történetet a klub korábbi játékosa, Cicinho mesélte el az ESPN munkatársának.

„A búcsúmérkőzésén Zidane nagyon érzelmes volt, ahogy mi is, hiszen Zizou személyében egy legenda készült felhagyni az aktív labdarúgással. A meccs után aztán Florentino Pérez bejött az öltözőbe, egyesével köszöntötte a játékosokat. Ami azt követően történt, azt nehéz lenne elfelejteni.”

„Akkoriban a klubnál a legmagasabb éves fizetés nem haladhatta meg a 6,5 millió eurót. Robinho viccesen megjegyezte: ’Elnök úr, Zizou azt mondta, hogy egy 6,5 milliós, két éves szerződés aláírása mellett nem hagy fel a játékkal’ – mindenki nevetett, de Florentino nagyon komoly volt, és így válaszolt: ’Ha valóban ezt szeretnéd, akkor már most hozom a papírt és alá is írhatod.’”

„Zidane elgondolkodott egy pillanat erejéig, majd az elnökre nézett és visszautasította az ajánlatot. Olyan volt ő, mint egy zenekar karmestere. Mindig segített abban, hogy hogyan helyezkedjünk a pályán. A mérkőzések előtt tanácsokat adott mindenkinek. Valójában már a pályán is edző volt.”

„Florentino mindig azt mondta, hogy Zidane öltönyben futballozik, hiszen annyira elegáns volt a játéka. Még csak meg sem kellett erőltetnie magát! Csodálatos volt őt látni játszani.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK