Marcelo: Nem akarom elhagyni a Real Madridot

A Real Madrid brazil hátvédje Fabio Cannavaróval beszélgetett Instagramon. A beszélgetés során szóba kerültek a Marcelóval kapcsolatos pletykák, de Cristiano, a madridi csapattársak és Zidane is.

Érdeklődés Olaszországból: „Néhány évvel ezelőtt hallottam arról, hogy a Juventusba akarok igazolni, és hogy már magamra is öltöttem a Juve mezét, és nem tudok Cristiano nélkül élni… Az emberek sok mindent kitalálnak. Mindenesetre az jól esett, hogy jó néhány Juventus-szurkolónak tetszett az ötlet, hogy a csapatukban játszhatok.”

A Madrid nem engedne el egykönnyen: „Nem akarok elmenni, és szerintem a Madrid sem akarja, hogy elmenjek. Nagyon boldog vagyok itt. Amióta csak ide jöttem a családommal, csodálatos minden. Hogy őszinte legyek, nem is tudom, hogy a Juventus valóban érdeklődött-e irántam.”

Marcelo

Roberto Carlos: „Még most is mindig izgulok, ha beszélek vele. Ő a példaképem. Már akkor, amikor elkezdtem futsalozni, őt próbáltam meg utánozni. Azon gondolkodtam, hogy hogyan képes folyamatosan elől és hátul is jelen lenni a szélen.”

Sergio Ramos: „Még nagyon fiatal voltam, amikor először láttam játszani, de már akkor is látszott, hogy igazi vezér. Láttam kifejlődni az elmúlt években, és mindig tudtam, hogy nagyszerű vezető lesz.”

Zidane: „Néhányan úgy gondolták, hogy nem lesz képes kezelni egy ekkora sztárokkal tűzdelt öltözőt, de Zizou csodálatos munkát végzett. Amikor először vette át az edzői stafétát, a csapat nagyon nehéz pillanatban volt. Nem jöttek a győzelmek. De kemény munkával, alázattal, és a játékosok megértésével segített abban, hogy ezt a rengeteg dolgot elérjük. De ez nem azt jelenti, hogy az előtte itt lévők munkáját el kell felejteni. Ancelotti is óriási munkát végzett.”

Tervek: „A kor mindenkit utolér. Hamarosan 32 leszek. Vannak ötleteim a jövőre nézve. Szeretek dolgozni. Nem akarok közvetlenül futballal foglalkozni. Nincs meg a személyiségem ahhoz, hogy edző legyek. De mindig voltak terveim. Sok mindenen átmentem Brazíliában, amikor 15 éves voltam. Láttam, hogy mit mondtak az ügynökök az édesapáknak a gyerekeikről. ’Gyerünk, ezt meg azt fogom adni.’ De a végén a gyerek, aki egyébként nagyon tehetséges, elveszik, mert az ügynököt nem érdekli más, csak a pénz. Jó néhány srácot elrontottak, hiszen csak a pénzzel foglalkoztak, és nem dolgoztak velük, hogy juthassanak valamire. Eladogatják a srácokat kluboknak, fogják a pénzt, és soha többé nem látod őket. Én ezeken a srácokon akarok segíteni, leginkább ezzel szeretnék foglalkozni.”

Legnehezebb ellenfél: „Nos, tudod, ellenünk úgy játszanak a csapatok, mintha az lenne életük utolsó mérkőzése. Mivel támadó felfogású védő vagyok, nagyobb eséllyel mennek el az oldalamon. Szóval lássuk. Sosem játszottam Cristiano ellen. Messi… Álszent dolog lenne nem őt mondani. Sokan okoztak nekem komoly problémát, például Jesús Navas annak idején… Emlékszem egy Sevilla elleni meccsre, ami után még hetekig kaptam a kritikákat. Ő egy apró termetű srác, de nagyon cseles…”

Cristiano vs. Messi: „Nem lehet megmondani, hogy ki a jobb. 10 évig játszottam együtt Cristianóval, hihetetlenül motiváló tud lenni, óriási pluszt ad a játékodnak. Messiről azt gondolod, hogy levettétek a pályáról, de aztán hirtelen bevág egy gólt.”

Hazard: „Kapott egy rúgást a lábára. Ugyanez a lába volt sérült korábban. De én mondom neked, fantasztikus játékos. Hihetetlen sebességgel csinálja a dolgokat. Remekül volt a sérüléséig, ami nagyon sajnálatos eset. De úgy gondolom, hogy készen áll a visszatérésre.”

Marcelo és a többiek

Legviccesebb csapattárs: „Te voltál! Mindig viccelődtél. Akkoriban Iker nem igazán volt az a vicces típus, Mahamadou Diarra hihetetlenül jókedvű volt, de Robinho, Cassano… Sosem tudta abbahagyni a viccelődést. Vele minden vicces volt.”

Vinícius és Rodrygo: „Két 18 éves srácot látok, akik olyanok, mint én voltam. Amikor először csatlakoztam a Real Madridhoz, azt hittem, hogy felnőtt vagyok, hogy tudok mindent. De semmit nem tudtam. Csak egy gyerek voltam. Vinícius berobbant, elképesztően cselez, látszik rajta, hogy futsalozott, a labda ragad a lábához. Robinhóra emlékeztet, csak gyorsabb nála. Rodrygo nyugodt, mindig nagyon nyugodt. Kicsit olyan, mintha már 10 éve profi szinten játszana. Nagyon intelligens. Mindkettőnek azt mondom, hogy legyenek türelemmel, el fog jönni az idejük, de most már passzoljanak Benzemának, aki majd belövi a gólt.”

Koronavírus: „Napi egyszer megyek ki a négy kutyámmal. Az emberek errefelé tisztelik a szabályokat, de nagyon nehéz időszak ez. Sokat tanultam magamról, és most sok időt tölthetek a családommal, olvashatok és meditálhatok. Normál esetben egy pillanatra sem állok le, folyamatosan rohanásban vagyok, de azért próbálok néhány percre megállni gondolkodni, relaxálni.”

Forrás: AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK