Zidane három terve

A koronavírus okozta helyzet természetesen kihatással van a Real Madrid életére, valamint a teljes futballvilágra is. A szakértők szerint a rend visszaállása után a labdarúgást körülölelő dolgok meg fognak változni, elsősorban a klubok felborult anyagi helyzete miatt. Zinédine Zidane helyzete viszont nem olyan rossz, hiszen eurómilliók elköltése nélkül is össze tud állítani három csapatot, köszönhetően a klub és a stáb elmúlt években folytatott játékospolitikájának.

Az A terv

Kezdőcsapat: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Casemiro, Kroos, Valverde – Vinícius, Benzema, Hazard

Zidane-nak egyértelmű elképzelése van a kezdőcsapatot illetően, és nem valószínű, hogy ez egyhamar meg fog változni. Amikor lehetősége nyílt rá, és nem hátráltatták a játékosok sérülései, akkor ezt az összeállítást használta a leggyakrabban.

Jelenleg Eden Hazard erőnléti állapota jelenti a legnagyobb kérdést. A legbiztosabb pontok viszont egyértelműen a védelem pajzsai: Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, valamint Mendy – itt egyelőre nem is várható óriási változás, valamint Casemiro is kirobbanthatatlannak és érinthetetlennek tűnik, nem is érdemtelenül.

A B terv

Kezdőcsapat: Lunin – Achraf, Militão, Nacho, Marcelo – Modrić, Isco, Ødegaard – Asensio, Jović, Bale

Zizou második (nevezhetnénk B-nek, de azt a francia mindig elutasítja) csapata sem rossz, hiszen több olyan játékos is szerepel benne, akik mindent megtesznek majd azért, hogy az A terv részesévé válhassanak.

Marco Asensio például nagyon közel áll a visszatéréshez, míg Ødegaard egyszerűen ragyogott a Real Sociedadban a kölcsönszereplése során. Nem szabad elfelejteni Luka Jovićot sem, aki eddig ugyan nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de a potenciál még mindig ott van benne.

Gareth Bale az egyik legnagyobb név ebben az összeállításban, és rutinjával tökéletesen egészítheti ki az egyébként fiatal támadósort.

A C terv

Kezdőcsapat: Luca Zidane – Odriozola, Vallejo, Reguilón, Lucas Vázquez – Kubo, Ceballos, James – Brahim, Mariano és Rodrygo

Egy újabb tizenegy, tele tehetséggel, ám ezt olyan játékosok alkotják, akik lényegében nem szerepelnek Zidane terveiben. Közülük csak Rodrygo és Lucas játszott eddig szerepet a francia irányítása alatt, és nekik lehet jövőjük is a klubnál, míg az olyan játékosok, mint Ceballos, Brahim Díaz vagy James jó eséllyel új csapatot kell, hogy találjanak maguknak.

És akkor ne feledkezzünk meg Reinierről sem, aki jelenleg a Castilla játékosa, de egyelőre nem tudni, hogy milyen jövőt szán neki a stáb.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK