Varane kiemelkedő szezonja

A bajnokság felfüggesztéséig Raphaël Varane az eddigi egyik legjobb szezonját tudhatta a magáénak a Real Madrid játékosaként.

A középhátvédet az idény eddigi teljes egészében elkerülték a sérülések, és kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott a védelem szívében. Miután a legutóbbi Európa-bajnokságról sérülés miatt maradt le, a francia játékos csúcsformába akart kerülni a 2020-as kontinenstorna előtt. Erre sor is került volna, ha nem jön közbe a koronavírus-járvány. A 27 éves védő Sergio Ramos társaságában érinthetetlennek számít a védelemben Zinédine Zidane irányítása alatt, miután Éder Militão számára nem sikerült az áttörés első szezonjában. 

Ebben az idényben Varane a Real Madrid 38 tétmérkőzéséből 33 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, és Ramos, Thibaut Courtois valamint Karim Benzema mellett a keret egyik legtöbbet használt tagjának számít. A védekező feladatainak ellátása mellett három gólt és egy gólpasszt is jegyzett a szezon során. 

A védelem tengelyében pedig ellentmondást nem tűrően játszott a két, Barcelona elleni bajnokin, melyeket a hátsó alakzatnak sikerült kapott gól nélkül lehoznia. Összességében mindössze négy alkalommal kellett vesztesen elhagynia a pályát, emellett 19-szer győzött, 10-szer pedig döntetlent játszott az együttes vele a csapatban. 

Helye a hierarchiában

Talán nem Varane a leghangosabb szószólója az öltözőnek, de minden nappal egyre inkább vezérré válik.

Készen áll arra, hogy egyszer átvegye a csapatkapitányi szerepkört, hiszen a már veteránnak számító játékosok, mint Ramos, Marcelo, vagy Benzema egyre inkább közelítenek a pályájuk vége felé a Real Madrid játékosaként. Mivel a francia hátvéd várhatóan még évekig tagja lesz a királyi gárdának, akár Raphaël Varane lehet az, aki megdönti Sergio Ramos rekordjait a klubnál megnyert trófeák számát tekintve.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…