Ronaldo: Zidane titokban látogatott meg a kórházban, azóta barátok vagyunk

A MARCA összegyűjtött néhányat a legendás brazil érdekes nyilatkozataiból. Ronaldo ezekben többek között az általa szervezett bulikról, a karrierjét befolyásoló sérülésekről, a vb-döntő előtti rosszullétéről és korábbi edzőiről mesélt.

A partik
„Az általam rendezett partik nagyon jók voltak. Némelyik emlékezetesebb, mint a góljaim. Az emberek el sem tudják képzelni, hogy valójában mennyire jó bulik voltak ezek.”

„Florentino Pérez sokszor leszidott emiatt. A legjobb ilyen sztori az, amikor egyszer felhívott, és a következőt mondta: „Miért nem maradsz otthon? Nézd meg Figót…” Én erre a következőt mondtam: „Presi, ha nekem is olyan feleségem lenne, mint Figónak, én is otthon maradnék.””

Ronaldo és Pérez

„Arrigo Sacchi is letolt egyszer, és meg is büntetett. A következő alkalommal odajött hozzám, és azt mondta: „Pénzbüntetés vagy fejmosás?””

„Mindig a futball volt számomra az első, szóval nem bántam meg semmit. A futballisták fiatalok. Szórakozni akarnak, lányokkal akarnak találkozni. Ez teljesen normális a fiatalok esetében, főleg akkor, ha sok pénzük van.”

Sérülések
„Két nagyon komoly sérülésem volt, amelyek három évet vettek el a karrieremből, ennek pedig meglett a következménye. Ráadásul emiatt korábban kellett befejeznem a karrieremet.”

„Igazi gyötrődés volt, nagyon kemény időszak. A családom, a fizioterapeutáim és az orvosok is bátorítottak, hogy tartsak ki, és megérte. Ráadásul akkor lettem édesapa először, ami plusz motivációt adott.”

„Soha nem gondoltam arra, hogy véget érhet a karrierem. Sosem kételkedtem abban, hogy visszatérhetek. És egy pillanatig sem volt kétséges számomra, hogy a rehabilitáció, az egész tortúra, a fájdalom végül meg fogja érni.”

Ronaldo

„Zidane bejött hozzám a kórházba Franciaországban. Olaszországban játszott, a Juventus játékosa volt, de vállalta a rizikót, és eljött. Nem szólt, hogy jön, csak meglátogatott a kórházban, hogy megnézze, mi van velem. Ez a barátságunk születésének története.”

„1999-ben a Copa America után nyaralni mentem, túlsúlyos voltam, Vanderlei Luxemburgo pedig adott nekem Xenicalt, fogyasztó tablettát. 10 percenként wc-re jártam. Hogy fogok így edzeni? Pelenka, vagy valami ahhoz hasonló volt rajtam elővigyázatosságból. Áldozatot hoztam, hogy az edzőm elégedett legyen.”

„Egy olyan sérülés miatt hagytam abba a futballt, ami az utolsó évemben ért. Egy csúnya ágyéksérülés volt, ami egyben életem legfájdalmasabbja is volt. De 35 évesen már nem akartam egy újabb operációt. Nem éreztem magamban az erőt.”

Ronaldo és Zidane

A Barcelona, a Real Madrid és az Inter elhagyása
„Akaratom ellenére hagytam el a Real Madridot. Kezdtek problémáim lenni az edzővel, Fabio Capellóval. Ha 100 gramm túlsúly volt rajtam, azonnal kitett a csapatból.”

„Úgy gondolom, hogy úgy kezelt, mint egy saját túszt. Ha rosszul játszottam, az a súlyom miatt volt. Egyre rosszabb lett a kapcsolatunk, amíg egyszer elszakadt a cérna. Ha pedig ez történik, és az edző az erősebb, akkor a klubnak döntést kell hoznia.”

„Héctor Cúper rosszabb volt. Capellónak legalább volt múltja. De Cúper? Mit nyert?”

Ronaldo

„Az volt az egyetlen alkalom, hogy beszéltem Massimo Morattival. A következőt mondtam neki: „Elnök úr, nem tudom ezzel az edzővel folytatni. Küldje el, vagy én megyek.” Ő Cúpert választotta.”

„A Barcelonánál aláírtam egy szerződéshosszabbítást, és elmentem nyaralni Brazíliába. Öt nappal később felhívtak, és elmondták, hogy nem akarják végig vinni a szerződés megújítását.”

„Sosem rajtam múlott. Én maradni akartam. Ha egy klub nem értékelt úgy, ahogy kellett volna, nem a kezemben volt a döntés. Én mindig maradtam volna.”

Az 1998-as vb-döntő
„Úgy döntöttem, hogy ebéd után pihenek egy kicsit, és az utolsó dolog amire emlékszem az, hogy ágyba kerülök. Lefeküdtem az ágyba, ott aztán volt egy rohamom, és arra eszméltem, hogy orvosok és játékostársak vannak körülöttem.”

„A tesztek semmi rendelleneset nem mutattak. Kimentünk a stadionba, én elmondtam Zagallónak, hogy jól érzem magam, nincs semmi gond és játszani szeretnék. Nem igazán tehetett mást, minthogy elfogadja ezt.”

Ronaldo

„Lehet, hogy ez hatással volt az egész csapatra, hiszen egy roham ijesztő lehet. Nem látsz ilyet minden nap. De kötelezettségeim voltak a hazámmal szemben, és nem akartam cserben hagyni a csapatot. Megvolt a büszkeségem, úgy éreztem, hogy tudok játszani.”

„A 2002-es döntő ugyanakkor volt, mint a párizsi. Ebéd után mindenki elvonult pihenni, de én nem akartam aludni. Megmondtam Didának, hogy most velem marad. Nem aludtam, mert féltem, hogy újra megtörténik.”

Futball
„Szívesen lőttem volna azt a bizonyos gólt a Compostela ellen a Real Madrid színeiben.”

„A galaktikus érának nevezett időszakban Zidane-nal játszhattam, egy emberrel, akit csodálok. Ő a legjobb, akivel valaha is játszottam, akit edzeni láttam. Ő az, aki leginkább lenyűgözött engem. Hatalmas kiváltság volt vele játszani.”

Galaktikusok

„Hatalmasak voltak az elvárások a galaktikusokkal szemben, mi pedig nagyszerű meccseket játszottunk. Fantasztikus generáció volt az, amely megváltoztatta a futball üzleti oldalát.”

Élet
„Sok dolog miatt mozdulnak meg az emberek. Ha mondjuk fekete vagy, vagy meleg. De nem emlékszem arra, hogy bárki is megvédett volna, amikor kövérnek neveztek. De nem érdekel.”

„Vazektómiát csináltattam, de egy egész futballcsapatnyi spermát fagyasztattam le, ha a feleségem esetleg meggondolná magát.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK