Florentino Pérez nagy terve 2022-re

A Real Madrid elnöke fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy még tovább írja a klub fényes történelmét, és 2022-re szeretne olyan keretet létrehozni, amely vetekszik a galaktikusokkal.

A Luis Figóval, Zinédine Zidane-nal, Ronaldóval és David Beckhammel kapcsolatos emlékek még mindig lenyűgöznek bárkit, ahogy a tíz évvel ezelőtti második generáció, Cristiano Ronaldóval, Kakával, Karim Benzemával és Xabi Alonsóval szintén.

A második éra fektette le az alapokat ahhoz a csapathoz, amely néhány évvel később ötből négy BL-címet nyert meg, köztük a példátlan triplázással.

Cristiano távozása természetes módon maga után vonta az átalakulás időszakát, de néhány sikertelen próbálkozást követően Zidane visszatért a csapat élére, hogy kezébe vegye az irányítást a Santiago Bernabéuban.

A Real Madrid számára a 2022 emlékezetes év lehet, egy olyan év, amelyben a klub egy újabb szupercsapatot épít. Kylian Mbappé az első számú célpont, a csatár lehet az ékkő Florentino Pérez koronáján.

Mbappé

Stratégiai fontosságú igazolás
Mbappé szerződése 2022-ben jár le a párizsiakkal, ami azt jelenti, hogy akkor ingyen igazolhatóvá válik. Elképzelhető, hogy Eden Hazard-hoz hasonlóan ő is egy évvel előbb érkezik, csökkentett áron.

A Real Madrid minden alkalommal meg fog próbálkozni a játékos leigazolásával, ha lehetősége adódik rá. Ha Mbappé nem hosszabbít a párizsiakkal, akkor legközelebb 2021-ben, remélve, hogy a PSG szeretne még valamennyi pénzhez jutni a játékosért, ahelyett, hogy egy évvel később teljesen ingyen elengednék.

Az is elképzelhető, hogy a PSG kemény dió lesz, és a Real Madridnak 2022-ig várnia kell Mbappé megszerzésével, de ha egy ilyen kaliberű játékost ingyen tudnak megszerezni, azt nem fogják elutasítani.

A Bernabéu átépítésével a blancók Európa egyik leglenyűgözőbb stadionjával rendelkeznek majd, Florentino pedig olyan csapatot szeretne a pályára varázsolni, amely méltó egy ilyen otthonhoz.

Ami talán az egyik legérdekesebb dolog az új stadionnal kapcsolatban, az az, hogy a régi stadion alapjaira épül, nem pedig nulláról kezdik újra felépíteni. Egy ilyen ambiciózus terv megvalósulását az elnök úgy szeretné megünnepelni, hogy a világ legjobb játékosait bocsátja az edzője rendelkezésére.

Håland célkeresztben
Erling Håland a következő név a klub kívánságlistáján. A norvég csillogott ebben az idényben, fejlődése pedig csak egy újabb löketet kapott azóta, hogy a Borussia Dortmund játékosa lett januárban.

Haland

Hålanddal és Mbappéval támadásban, Martin Ødegaard-ral a középpályán, és az olyan brazil fiatalokkal, mint Reinier, Vinícius és Rodrygo, a Madrid megállíthatatlanná válhat.

Bizalom Viníciusnak
A klubnak még mindig nagy reményei vannak Vinícius kapcsán, annak ellenére, hogy a gólok hiánya miatt sok kritikát kap a játékos. A brazil már eleget tett ahhoz, hogy meggyőzze a Real Madridot, hogy ő az, aki a jövőben akár az Aranylabdát is megnyerheti, a blancók pedig arra számítanak, hogy 2022-ben a világ egyik legjobbja lesz.

Vinícius

Nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, de valószínűnek tűnik, hogy Håland előbb érkezik majd, mint Mbappé. Ezt követően a francia támadó ügyét kell megoldani, de a Real Madridnál mindenki biztos abban, hogy 2022-ben, az új Bernabéuban őt akarják látni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK