Megvan az engedély, a Di Stéfanóban játszhatja a meccseit a Real Madrid

A LaLiga és az UEFA is megadta az engedélyt a Real Madridnak, hogy a koronavírus helyzetre való tekintettel a spanyol klub idényből hátralévő mérkőzéseit a Di Stéfano Stadionban játszák le, zárt kapuk mögött.

Úgy tűnik, hogy a Real Madrid terve, mely szerint az idény hátralévő mérkőzéseit az Alfredo Di Stéfano Stadionban játszák le abban az esetben, ha a találkozókat megtartják, megvalósulhat. Az, ha a kisebb pályán, amelyet a Castilla találkozóira használnak, játszák majd le a meccseket, más szempontból is előnyös lehet a klubnak. A Bernabéu felújítási munkálatai is gyorsabban haladhatnak. A pálya a külvárosban helyezkedik el, távol a zsúfolt belvárostól, és mivel úgy tűnik, hogy nézők nélkül kell majd lejátszani a meccseket, nem jelent problémát az, ha egy kisebb stadionban rendezik meg azokat.

Hat hátralévő hazai bajnoki
A veszélyhelyzet elrendelése előtt a Madrid következő meccse az Eibar elleni, hazai bajnoki lett volna még március 13-án, azonban a találkozó délutánján minden hasonló rendezvényt lefújtak. A Madridnak így hat mérkőzést kell még lejátszania a saját pályáján, az alábbi ellenfelekkel: Eibar, Valencia, Mallorca, Getafe, Alavés és Villarreal. A Bajnokok Ligájában egy esetleges továbbjutás esetén a negyeddöntő hazai fordulójára lenne még ugyanez igaz, ha a csapat túljutna a Manchester City-n a legjobb 16 közötti párharc második meccsén. Nem lenne gond a naptárat összehozni a Castilla meccseivel, ha a spanyol szövetség lefújná a harmadosztály összes hátralévő fordulóját.

Di Stéfano

A LaLiga és az UEFA is informálta a Madridot arról, hogy részükről rendben van, hogy a zártkapus meccseket a Di Stéfanóban játszák majd le a blancók. A pálya mérete ráadásul megegyezik a Bernabéu pályájának méretével. A Madrid mindenesetre kivár, hiszen teljes a bizonytalanság az idény hátralévő részével kapcsolatban.

Ha mégis a fenti forgatókönyvet kell alkalmazniuk, úgy szükséges lesz néhány fejlesztés, változtatás a Di Stéfanóban ahhoz, hogy alkalmas legyen első osztályú meccsek lebonyolítására. Kezdetnek szükség lesz helyre a VAR eszközeinek, az extra kameráknak és a monitorszobának, ahogy a Bernabéuban is megtalálhatók ezek. Ez nem lesz egy megoldhatatlan probléma. Emellett a Di Stéfano megfelel a harmadosztályú meccsek TV-közvetítésére is, azonban egy első osztályú, vagy BL-találkozó közvetítésénél mások a követelmények. A klubnak erősebb világítást kell felszerelnie, amelyek már a LaLiga és az UEFA elvárásainak is megfelelnek. Ráadásul helyet kell találni a TV-kameráknak is.

Végül, de nem utolsó sorban LED-es reklámtáblák felszerelésére is szükség lesz, tekintettel a szponzori szerződésekre, hiszen a reklámbevételek a klub bevételének jelentős részét teszik ki. Ez sem okozna problémát.

A Madrid azt gondolja, hogy a változtatásokra elegendő lenne néhány hét, a spanyol meccsek pedig június előtt várhatóan nem térnek vissza. Így bőven van ideje a klubnak elvégezni mindent, közben pedig a Bernabéu felújítási munkálatai akár a tervezettnél gyorsabban is haladhatnak, tekintettel arra, hogy a használaton kívüli stadion felújítása egy jóval egyszerűbb folyamat. Így előfordulhat, hogy 2022 őszére teljesen elkészül a megújult stadion.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…