Helguera: Del Bosque menesztése után nem akartuk megünnepelni a bajnoki címet

A legtöbb Real Madrid szurkolónak megvan a véleménye arról, hogyan is bántak a klubvezetők Vicente del Bosquéval, miután a csapat megnyerte a 2002/2003-as bajnokságot.

Iván Helguera elárulta, hogy a keret olyannyira ellenezte a szakvezető elküldését, hogy meg sem akarták ünnepelni a bajnoki cím elhódítását. A klub meneszteni akarta az edzőt, ami szöges ellentétben állt a játékosok véleményével. A szakvezető sorsát a Bajnokok Ligájából való búcsú pecsételte meg, melyre az elődöntőben került sor a Juventus ellen. 

„Meneszteni akarták Del Bosquét, mi azonban a maradása mellett voltunk, így nem akartuk megünnepelni a bajnoki címet. Sok játékos meghozta a döntést, hogy nem mennek el az ünnepségre, de az utolsó pillanatban végül meggondolták magukat. A városházára kellett mennünk, és sok játékos nem akart eljönni abban az esetben, ha szerződést bontanak az edzővel. Nehéz volt így élvezni a vacsorát.”

Ami a Bajnokok Ligáját illeti, a galaktikus öltözőben is kereshetjük a sikerek hiányának okait, amivel Helguera is egyetért. 

„David Beckham, Zinédine Zidane, és Luís Figo is kiváló sportemberek voltak, Roberto Carlos és Ronaldo szerettek többet eljárni. Azonban ők sem tették ezt meg minden nap. Ha szombaton játszottunk, és nyertünk, akkor aznap este elmentek szórakozni. De ha vasárnap volt meccsünk, nem mentek el előtte pénteken vagy szombaton.” 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK