Gareth Bale adománya

Gareth Bale közel egymillió fontot adományoz a koronavírus elleni harc megsegítésének céljával Walesben és Spanyolországban. A Real Madrid támadója, és felesége, Emma 500000 fontot adományozott annak a cardiffi kórháznak, amelyben a futballista annak idején megszületett. Ezt egy további, szintén 500000 fontos felajánlás követi majd a madridi egészségügyi szolgálat számára.

Bale a walesi intézmény dolgozóinak az adomány mellé egy videóüzenet is küldött, amelyben megköszönte a járvány alatt végzett kemény munkát. Az adomány a személyzet és a betegek azon költségeit fedezi, amelyeket az egészségügyre szánt források nem tudnak fedezni. A 30 éves játékos, aki családjával március 14 óta házi karanténban van Madridban, egy helyi intézmény számára is hasonló felajánlást tesz.

„Azért szerettem volna elkészíteni ezt a videót, hogy ezen keresztül mondjak köszönetet minden egészségügyi dolgozónak a koronavírus járvány ideje alatti kemény munkájukért és a meghozott áldozatokért” – üzente Bale a szervezet által nyilvánosságra hozott felvételen.

„A Walesi Egyetemi Kórház különleges helyet foglal el a szívemben. Ez az a hely, ahol megszülettem, ahol a barátaimmal, a családommal és a közösség többi tagjával is mindig remekül bántak. Szóval én és a családom szeretnénk most őket támogatni. Kitartást kívánunk a jó munkához! Csodálatos munkát végeztek, nagyon köszönjük!”

Az intézmény vezetője, Len Richards az alábbi szavakkal mondott köszönetet honfitársának: „Szeretnék hatalmas köszönetet mondani Garethnek, Emmának és a családjuknak ezért a fantasztikus adományért. Nagyon ösztönző hallani, hogy úgy döntöttek, visszaadnak valamit a helyi kórházuknak, hogy megköszönjék azt a munkát, amelyet értük, a családjukért és barátaikért végeztek, és elismerjék a dolgozók által ebben a nehéz időszakban végzett kemény munkát. Azt is szeretném elmondani, hogy az ilyen gesztusok igazolják azt a fantasztikus teljesítményt, amelyet a klinikai és támogató kollégáink nap mint nap végeznek. Nagyon köszönjük.”

Forrás: Guardian, cardiffandvaleuhb.wales.nhs.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK