Casemiro: Hét év, hét nagyszerű pillanat

2013. április 20-án mutatkozott be Casemiro a Real Madrid első csapatában, az ezt követő hét évben pedig a klub egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát.

Szülőhazáját a Castilla kedvéért hagyta el, miközben arról álmodozott, hogy egy nap Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso és Sergio Ramos oldalán lép majd pályára.

Az álom akkor vált valóra, amikor José Mourinho nagy meglepetésre a kezdőbe nevezte egy Real Betis elleni bajnoki alkalmával. A brazil középpályás Luka Modrić és Mesut Özil társaként végigjátszotta a találkozót, amelyet a habfehér együttes 3-1-re megnyert, többek között Özil duplájának köszönhetően.

A Porto gárdájánál is megfordult játékos hét éve tartozik a blancók kötelékébe, íme tehát hét pillanat, amely fordulópontot jelentett madridi pályafutása során.

1. Elköteleződés a Castilla irányába

Casemiro bátor döntést hozott akkor, amikor elhagyta Sao Paulót a Castilla kedvéért, a választás előtt sokan értetlenül álltak. Ő azonban úgy látta, hogy a Real Madrid második számú csapata lehet karrierje következő ugródeszkája, így nem habozott.

2. Először a kezdőben

„Imádom azt a meccset és azt, ami előtte történt” – nyilatkozta a brazil játékos a MARCA-nak debütálása után. „Úgy volt, hogy az első csapattal utazom majd, de nem gondoltam, hogy játszani is fogok.”

Casemiro

„Legjobb esetben is csak néhány percre számítottam. Aztán a mérkőzés előtti napon Mourinho az irodájába hívott. Megkérdezte, hogy látom-e a mágnestábláját, 11 név szerepelt rajta, köztük az enyém is. Azt mondta, hogy játszani fogok.”

3. 17 perc a Dortmund ellen

Casemiro a 2013-2014-es kiírásban került végleg az első csapathoz, azonban Carlo Ancelotti érkezésével a brazil nem élvezte tovább edzője feltétlen bizalmát.

Az élete azonban megváltozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második felvonásán, a Dortmund otthonában. A habfehér gárda 3-0-s előnnyel érkezett, azonban a németek 2-0-ra vezettek a visszavágón, nehéz helyzetbe hozva a madridi alakulatot.

Ancelotti ekkor küldte pályára az addig mellőzött középpályást, aki csírájában fojtotta el a dortmundi támadásokat a hátralévő 17 percben.

4. Győzelem a Camp Nouban és Zidane bizalma

A következő idényt a Porto csapatánál töltötte kölcsönben, majd a 2015-2016-os szezonban Rafa Benítez már a spanyol fővárosban számított rá, igaz, Zinédine Zidane érkezése kellett ahhoz, hogy a csapat motorja új szintre emelje játékát.

Casemiro

A francia szakember kinevezését követő két hónap meglehetősen nehéz volt a brazil számára, de szép lassan megtalálta a helyét a csapatban.

A Camp Nouban rendezett El Clásicón – amelyet a vendégek nyertek 2-1-re – teljesítményével teljesen lenyűgözte Zidane-t. Megmutatta, hogy mit tud, azóta pedig szinte érinthetetlenné vált, abban a szezonban pedig már a második BL-trófeáját emelhette a magasba.

5. A cardiffi találat

Casemiro biztosította helyét a kezdőben Modrić és Toni Kroos oldalán, a nevükkel fémjelezett középpálya egy korszak meghatározója volt Madridban. A 2016-2017-es kiírásban történelmi duplázást hajtottak végre, megnyerve a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is.

A Juventus elleni BL-döntőben a brazil szerezte csapata második találatát, 2-1-re módosítva ezzel az állást. Messziről eleresztett bombája egy nagyszerű idény megkoronázása volt.

6. Történelmi tett a BL-ben

A 2017-2018-as szezont ott kezdte, ahol az előzőt abbahagyta: újabb fontos gól egy döntőben, az áldozat ezúttal a Manchester United gárdája volt az UEFA-szuperkupa fináléjában.

Kellemes kezdése volt ez az idénynek, és a zárás is hasonló volt, hiszen a Real Madrid triplázott a Bajnokok Ligájában, a blancók a kijevi döntőben már zsinórban a harmadik elsőségüket ünnepelhették.

7. 6 szezon, 13 trófea

Zidane számára Casemiro érinthetetlen maradt a mai napig, a brazil pedig idén is megízlelhette a győzelem ízét. Januárban klubjával a Spanyol Szuperkupa minitornáján vett részt, ahol a királyi gárda végzett az élen, ez pedig a középpályás 13. trófeája volt madridi pályafutása során.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK