Carvajal: Kihívók nélkül

Dani Carvajal jelenlegi szerződése 2022-ben jár le. A védő 2026-ig szeretne hosszabbítani a Real Madriddal, hogy aztán a Bernabéuból vonuljon vissza.

Dani Carvajalra most és a jövőben is a Real Madrid megkérdőjelezhetetlen balhátvédjeként gondolhatunk. Eddig nem kevesebb, mint három játékos is hadrendbe állt a posztján ebben az idényben azon kevés alkalmakkor, amikor Zidane úgy döntött, pihentetni fogja őt. De egyik játékos sem tudta elérni annak a srácnak a szintjét, aki 2004. május 12-én játszotta első mérkőzését a Real Madrid színeiben, még az U12-es csapat tagjaként.

A most 28 esztendős Carvajalnak még két idény van hátra a szerződéséből, de tervei szerint, egyetértésben ügykökével, Ginés Carvajallal, szeretné meghosszabbítani a kontraktusát 2026-ig, amivel fő célja az, hogy a Bernabéuból vonulhasson vissza. Ez azt jelentené, hogy egyklubos játékos maradna, ami több olyan utánpótlás-játékosnak sem sikerült, mint Raúl, Casillas vagy Guti.

Carvajal és Zidane

A Real Madrid megérzi Carvajal távollétét
A számok azt mutatják, hogy a 2-es mez büszke tulajdonosa alapvető fontosságú játékos Zidane számára. Ebben az idényben 2910 percet töltött a pályán, a hét BL-mérkőzésből haton pályára lépett (csak a Brugge elleni, tét nélküli meccsen pihent), végig játszotta a szuperkupa meccseit, az Atlético elleni hosszabbítással együtt.

Ő játszotta a legtöbb bajnokit ebben az idényben, csak az Osasuna elleni hazai meccset, a Mallorca elleni, idegenbeli mérkőzést, egy Valladolid elleni találkozót, és a Betis elleni összecsapást hagyta ki. Az első két alkalommal Odriozola helyettesítette, akit a második meccsen, ahol Carvajal a BL-re pihent, kiállítottak. A harmadik mérkőzésen aztán Nacho játszott, aki jól szerepelt, és győztes gólt szerzett. A Betis ellen aztán Militão kapott lehetőséget, de nem sült el jól a szerepeltetése, a Madrid pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Villamarínban. A brazil rendkívül gyengén játszott, amit a Betis ki is használt.

A kupában is érződött a hiánya. Az Unionistas és a Zaragoza elleni győzelmek alkalmával játszott, de Zidane pihentette a Real Sociedad elleni mérkőzésen. Ezúttal Nacho volt a helyettes, de a spanyol védő csalódást keltő szerepléssel zárt, hasonlóan a csapat többi tagjához, a Madrid 4-3-ra kikapott, és búcsúzott a sorozattól.

Carvajal

Ezek az eredmények érthetővé teszik Zidane töretlen bizalmát Daniban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a játékos 2012-ben elhagyta a Castillát a Bayer Leverkusen kedvéért, majd egy nagyszerű év után, amikor beválasztották a Bundesliga álomcsapatába, visszatért Madridba. Carlo Ancelotti az első naptól kezdve bizalmat szavazott neki, tíz hónappal később pedig a Real Madrid begyűjtötte 10. BL-címét.

Az öltöző vezére
Carvajal erős személyiség, az öltözőben is kivívta magának a tiszteletet, hiszen Sergio Ramos után ő az, akire a többiek leginkább figyelnek, amikor beszél. A Castilla-növendékből rendíthetetlen harcossá vált játékos már 269 mérkőzésnél jár a Real Madrid színeiben, 6 gólt szerzett, és 45 gólpasszt osztott ki.

Carvajal egyeduralma a védelem jobb oldalán magyarázatot adhat arra is, hogy miért van jelenleg is kölcsönben Achraf Hakimi, aki bizonytalan a visszatérése kapcsán, pedig az álma az, hogy a Real Madridban legyen sikeres. Ugyanez elmondható Odriozola esetére is, aki januárban került kölcsönbe a Bayern München együtteséhez. De ott van még Nacho, aki nehéz helyzetben van, és akár távozhat is a nyár folyamán. Jelenleg egyik játékos sem áll közel ahhoz, hogy átvegye a stafétát Carvajaltól.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK