López Ufarte: Van hasonlóság Ødegaard és Xabi Alonso játékában

A Real Sociedad legendás játékosa, Roberto López Ufarte a Noticas de Gipuzkoa baszk lapnak mesélt arról, hogy mi a véleménye a Real Madrid norvég játékosáról, aki a 2019/20-as idényben a baszk csapat mezében tündökölt.

„Úgy gondolom, hogy Ødegaard teljes mértékben a játékra koncentrál. Tudja, hogy miért jött ide: azért, hogy megmutassa az embereknek, hogy óriási minőség rejlik benne, és jelenleg arra vár, hogy hely szabaduljon fel számára a Real Madridnál. Ezek csak az én gondolataim, de talán a következő évben, ha esetleg Modrić távozik. Martin többször is hangoztatta már, hogy két évre érkezett. Talán megengedik neki, hogy maradjon még egy évet.”

„Nem pusztán csak meglepte a Real Sociedad és a Real Madrid szurkolóit… Ha megkérdeztek bárkit arról, hogy ki a legfontosabb játékos a Sociedadnál, mindenki az Ødegaard, Isak, Oyarzabal hármast fogja mondani, és mindig ő áll az első helyen. Szinte minden egyes képessége megvan ahhoz, hogy a középpályán játsszon. Nemcsak a technikájáról beszélek, ami egyébként kitűnő, hanem arról is, hogy tudja, melyik a tökéletes pillanat arra, hogy csináljon valamit. Tisztában van azzal, hogy mikor kell passzolnia, de kiemelkedő a labdaszerző képessége és a nyomásgyakorlásban is nagy szerepet vállal. Éppen ezért ő az első, aki megpróbálja nyomás alá helyezni az ellenfél védőit.”

„Ha mindenképp válaszolnom kell arra, hogy mi a gyenge pontja, akkor azt mondanám, hogy néha túlságosan sokat cipeli a labdát, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy olyan pillanatokban teszi, amikor tényleg a labda megtartását látja a legcélszerűbb megoldásnak, hiszen időközben a társak egyike üresre tudja játszani magát. Egy nagyon tehetséges játékos, aki tudja, hogy mi a legjobb a csapata, valamint saját maga számára.”

„Nem fogom azt mondani, hogy Xabi Alonsóra emlékeztet, hiszen ő másképp befolyásolta a dolgokat a pályán, de ő is egy olyan középpályás volt, aki képes volt ilyen sorsdöntő passzokra a pályán. Igen, sok dologban hasonlítanak, Martin nem áll nagyon messe Xabitól.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK