Készülőben az ajánlat Fabián Ruizért

A spanyol válogatott középpályás továbbra is az első számú célpont a madridi középpálya megerősítésére. Ugyan a szerződését nem hosszabbította meg Olaszországban, de a Napoli nem fogja őt olcsón adni.

Fabian Ruiz tehát a királyi gárda első számú választása, hogy megerősítse a középpályáját. A klub érdeklődése egészen a tavalyi nyárra nyúlik vissza. A tárgyalások folyamatosan, de megfontoltan haladtak előre, az utóbbi pár hónapban pedig egészen felgyorsultak, ugyanis a Real Madrid fokozott figyelemmel követi a játékos nápolyi szerződésének alakulását, és kíváncsian várja, vajon hosszabbít-e jelenlegi csapatával, vagy a távozás mellett dönt. 

A madridi terv az, hogy megpróbálják leigazolni ezen a nyáron, ennek érdekében pedig hajlandók egy komolyabb ajánlatot tenni a Napolinak, ugyanis tudják, arra nincs esély, hogy az olasz csapat nyomott áron szabaduljon meg a spanyol játékostól. A Napoli gazdaságilag stabil lábakon áll, nincsenek pénzügyi problémáik, így nincs is okuk arra, hogy áron alul adjanak el egy olyan játékost, aki egyébként kulcsszerepet játszik Gennaro Gattuso terveiben. Ha a Bernabéu vezetősége már meghozta a döntést, a vételár pontosan annyi lenne, mint a koronavírus okozta járványhelyzet előtti időkben lett volna. Az olaszok hajlandóak meghallgatni a spanyolok ajánlatát, de a játékos értéke a szemükben nem fog változni. 

A Napoli feltételei

Fabián Ruiz pontosan tudja, a döntése, hogy hosszabbít-e vagy sem a Napoli csapatával, fontos szerepet fog játszani ebben az ügyben. 2023-ig él a szerződése jelenlegi kenyéradójával, ami egyben azt is jelenti, hogy nem kell kapkodnia akkor, amikor a jövőjéről határoz. Ugyanakkor van még egy kulcsfontosságú dolog, mégpedig az, hogy jelenlegi szerződésében nincs rögzítve kivásárlási ár. A középpályás tisztában van vele, hogy a Real Madrid nem fog százmilliós nagyságrendű összeget kifizetni, amelyet egyébként a Napoli megkérne érte. Éppen emiatt nem adott még a spanyol játékos egyértelmű választ a klubnak a kezdeti, puhatolózó tárgyalásoknál a szerződéshosszabbításról. Abban egyeztek meg végül, hogy a szezon befejezését követően ülnek le ismét tárgyalóasztalhoz. Fabián Ruiz, aki természetesen tud a Real Madrid érdeklődéséről, csak olyan feltételekkel lesz hajlandó hosszabbítani, amennyiben olyan kivásárlási ár kerül rögzítésre az új szerződésben, amelyet a királyi gárda hajlandó lesz kifizetni – akár ezen, akár a következő nyáron. 

A madridi vezetőség tisztában van vele, hogy előnyben van a többi érdeklődő klubbal szemben, de biztosítani akarják a játékost arról, hogy érezze, az érdeklődésük iránta nem csökken. A Barcelona is tett lépéseket a labdarúgó megszerzése érdekében az elmúlt hónapokban, különösen Quique Setién érkezését követően, de látják azt is, hogy a Real Madrid helyzeti előnyben van. A futballista pedig tudatában van annak, hogy a madridi érdeklődés hosszú időre nyúlik vissza, hiszen már korábban is le akarták igazolni. Akkor azonban a projekt leállt, ugyanis De Laurentiis elnök nem volt hajlandó tárgyalni a játékosról, ezért a labdarúgó és a Real Madrid is inkább elhalasztották a megbeszéléseket egy későbbi időpontra. Ez az időpont pedig könnyedén eljöhet az idei nyáron. 

Az ügynök álláspontja

Időközben a futballista ügynöke is megszólalt az ügyben. Álvaro Torres a következőket mondta el a játékos fejlődéséről, edzőivel való viszonyáról, valamint a pályán betöltött pozíciójáról:

 „Néhány hónapja úgy döntöttünk, hogy a Fabián szerződésével kapcsolatos tárgyalásokat a szezon utánra halasztjuk. Nem bocsátkozunk egyeztetésekbe egészen addig, amíg minden sorozat be nem fejeződik, jelenleg pedig még nem tudhatjuk, ez mikorra történik meg. Jelenleg száz százalékosan a Napoli együttesére koncentrál. Érthető, hogy Európa legnagyobb klubjai is érdeklődnek iránta. Az elmúlt három évben nagyon magas szinten játszott, és a spanyol válogatott kezdőtizenegyében is kiharcolta a helyét. Ez nem könnyű olyan konkurencia mellett, mint ami ott van. Ezen felül ő volt az U21-es Európa-bajnokság legjobb játékosa… amilyen ütemben fejlődik, az lenne a különös, ha a komoly csapatok nem érdeklődnének. Az érdeklődéseket a Napolival is tudattuk.”

„Fabián játéka minden edző alatt fejlődött. Örült, hogy egy olyan szakvezető keze alatt dolgozhat, mint Carlo Ancelotti, az előző idénye fantasztikusan is sikerült, ezt mindannyian láthattuk. Gennaro Gattuso érkezésével inkább a hatos pozícióban játszott, még ha maga a csapat lehetne egy kicsit fizikálisabb is. Ha egyszer teljes lesz az együttes, neki is több szabadsága lesz a pályán, és közelebb játszhat az ellenfél kapujához, ugyanis ez az a pozíció, ahol a legjobb teljesítményre képes. Nagyszerűen passzol, a rövidpasszos játékban és a hosszú indításokban is kiváló, jól támad, jók a lövései… ezt láthattuk az Internazionale és a Brescia ellen is februárban.” 

„Gattuso meglepett a pozitív hozzáállásával. Általában nagyon jól megszervezi a csapatot, és mélyebbre húzódva játszanak, de arra is törekszik, hogy birtokolják a labdát. Ez jó hír Fabián számára is, ugyanis segíti őt a fejlődésben.” 
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK