A Real Madrid jó pozícióban van Håland kapcsán

A Dortmund 2022 előtt nem akarja elengedni játékosát, de ha nyomást gyakorolnak rájuk, úgy a Real Madridot helyezik az első helyre. Ødegaard is csábítja honfitársát Madridba. Achraf is az üzlet része lehet. Az AS ma címlapon foglalkozik a témával.

Ha a 19 esztendős Erling Braut Håland a nyár folyamán eladásra kerül, a Real Madrid lesz a legkedvezőbb helyzetben a kérők közül. Hogy miért?

Először is Martin Ødegaard, aki jelenleg kölcsönben játszik a Real Sociedad együttesében, sokat dicséri a Real Madridot barátjának, válogatott csapattársának. Másodszor a Borussia Dortmund vezetője, Hans-Joachim Watzke Florentino Pérez közeli barátja, és nagy csodálója az elnök munkásságának. Végül pedig Håland ügynöke, Mino Raiola szeretne egy nagy átigazolást véghez vinni a Real Madriddal. A csillagok állása alapján tehát Håland a spanyol főváros felé tart.

Haaland

A Real Madrid vezetősége mindenesetre óvatosan tervez. Megvan az általános félelem azzal kapcsolatban, hogy az aktuális idény végül nem folytatódhat a koronavírus járvány miatt, a következő idény mérkőzéseit pedig akár zárt kapuk mögött is játszhatják. Ez olyan visszaesést eredményezhet a labdarúgásban, amely arra sarkallhatja a gigászokat, hogy tartózkodjanak a nagyösszegű átigazolásoktól. A Madrid mindenesetre arra az eshetőségre is felkészül, ha a dolgok végül ennél sokkal pozitívabban alakulnának.

Nincs 75 milliós kivásárlási ára
A Dortmund vezetőségéhez közeli források az AS-nak elárulták, hogy a német együttes nem tervez megválni csatárától 2022 előtt. A Bild információival összhangban azt is tagadták, hogy létezne egy 2021-ben életbe lépő, 75 millió eurós kivásárlási záradék a játékos szerződésében. (Erről egyébként épp a Bild írt még januárban.) Mindenesetre ha mégis eladásra kerülne sor, úgy a Madrid lenne a befutó.

Eléggé hasonló volt a helyzet annak idején Pierre-Emerick Aubameyanggal is, akivel kapcsolatban mindenki arra számított, hogy a Madrid játékosa lesz. Watzke a Real Madridot tette a lista elejére, barátja, Florentino miatt, de a blancók végül visszaléptek, így a gaboni játékos az Arsenalban kötött ki.

A Dortmundon belül van egy általános félelem azzal kapcsolatban, hogy Håland esetleg nyomást helyez a klubra egy esetleges madridi klubváltás kapcsán. A németek megpróbálják addig maguknál tartani a játékost, amíg lehetséges, tudva azt, hogy a Madridnak jelenleg megvan az első számú középcsatára, a 2022-ben lejáró szerződéssel rendelkező Karim Benzema személyében.

Haland és Hakimi

Achraf Hakimi is az üzlet része lehet
Van egy játékos, akit a felek bevonhatnak az üzletbe, ő pedig nem más, mint Achraf Hakimi. A Real Madrid marokkói játékosa az elmúlt két idényt a Dortmund együttesében töltötte kölcsönben, és remekül teljesített a Signal Iduna Parkban. Az AS korábban már megírta, hogy a Dortmund szívesen megtartaná a játékost, aki így a Madrid számára ütőkártya is lehet a tárgyalások során.

Mindkét klub számára fontos, hogy a jó viszonyt fenntartsák. A Dortmund esetében fontos, hogy megtartsák szövetségesüket az európai csúcsfutball asztalánál, nem beszélve arról, hogy a Madrid több játékost is kölcsönadhat nekik a jövőben. A blancók számára pedig fontos, hogy a jövőben is előkelő helyen legyenek a listán, ha a német együttes egy újabb kiváló játékost szeretne eladni, ahogy tette azt az elmúlt években rendszeresen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK