Hogyan terelte egy edzőváltás Roberto Carlost a Real Madridba

Roberto Carlos valódi legendává nőtte ki magát a Bernabéuban töltött ideje alatt, de mindezért köszönettel tartozik valakinek.

A brazil 1995-ben érkezett a Massimo Moratti által vezetett Inter Milanba, Paul Ince-szel és Javier Zanettivel karöltve. Az első mérkőzésein Roberto Carlos megmutatta a lábaiban rejtőző erőt, mágiát és szambát, ahogy sikeresen meghódította a pálya bal oldalát, teljesítményét pedig góllal koronázta meg. 

A játékos tervei viszont füstbe mentek Roy Hodgson edző érkezésével. „Roy Hodgson tönkretett engem” – emlékszik vissza Roberto Carlos. „Arra kért, hogy a pálya közepén játsszak. Így nem sok esélyem volt az 1997-es Copa Américára utazni.”

Roberto Carlos

„Nem arról van szó, hogy nem lettünk volna jó kapcsolatban. A baj az volt, hogy nem tudott eleget a fociról.” 

Roy Hogdson szemében Roberto Carlos nem volt elég fegyelmezett ahhoz, hogy balhátvédként játszhasson, ezért inkább Felice Centofantit játszatta azon a poszton. A helyzet még rosszabbra fordult Alessandro Pistone érkezésével, aminek hatására Roberto Carlos a Stadio Giuseppe Meazzából való távozást kezdte fontolgatni. 

„Beszéltem Morattival arról, hogy távozni szeretnék” – idézi fel Roberto Carlos. És ekkor lépett be a képbe Fabio Capello Real Madridja. „Capello miatt mentem Madridba. Ő a legfontosabb edző az életemben” – fejezte be a brazil legenda. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK