A Real Madrid Militãót választotta De Ligt helyett

Matthijs de Ligt a legújabb játékos, aki felkerült a Real Madrid listájára. De mint kiderült, a holland már egy évvel ezelőtt is téma volt a blancóknál, mielőtt Militão mellett tették le a voksukat.

Mino Raiola kapcsolata a Real Madriddal nem mindig volt felhőtlen, viszont javulni látszik, így lehetségessé vált a blancók számára Paul Pogba és Erling Håland megszerzése is. Az elmúlt hetekben az ügynök egy újabb ügyfele, Matthijs de Ligt is felkerült a Madrid lehetséges igazolásainak listájára azt követően, hogy korábban a játékos leigazolását elvetették, és Militão javára döntöttek.

De Ligt berobbanása sok európai óriás figyelmét felkeltette, de végül a Barcelona és a Juventus küzdött meg egymással az Ajax korábbi kapitányáért. A védőnek jelentős szerepe volt abban, hogy csapata kiejtette a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és 1997 után először eljutott az elődöntőbe.

De Ligt

A játékos végül Torinóban kötött ki, miután a Juventus 75 millió eurót fizetett ki érte (plusz 10,5 millió euró opciót), így a történelem legdrágább védői közé emelve őt.

Miért választotta a Real Madrid Militãót?
Mielőtt a Barcelona és a Juventus megkezdte a küzdelmet a játékosért, De Ligt is felmerült a Real Madridnál, mint a védelem megerősítésére alkalmas jelölt. Idő közben a holland nem úgy teljesített a Juventusban, mint ahogy szeretett volna, és már a távozást fontolgatja.

Az AS mindenesetre megtudta, hogy a Bernabéu sportvezetése végül azért Militãóra voksolt, mert a játékos elérhető volt, kedvező volt az ára, és profilja alapján is illeszkedett az elképzelésükbe. A Madrid jó kapcsolata a Portóval, és a brazil védő alacsonyabb értéke miatt a klub úgy érezte, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben nyélbe üthető az üzlet, mint a holland esetében. És persze Militão De Ligttel ellentétben nem támasztott olyan követelményt, hogy az idény végéig eldönthesse, mit szeretne kezdeni a jövőjével.

Militão végül 50 millióba került a Real Madridnak, 25 millióval kevesebbe, mint De Ligt került volna, akit egyébként még azután is felajánlottak a Madridnak, hogy előbbi játékos már aláírt a blancókhoz.

Militao

Kétségek
A Madrid döntésében fontos szerepe volt Militão fizikumának és technikai képességeinek, amiről úgy gondolták, hogy jobban illik a Madrid játékstílusához. Amellett, hogy rendkívül sokoldalú játékos (jobb oldali védőként is játszott a Portóban), úgy gondolták, hogy több dologban is felülmúlja De Ligtet, például a labda gyors előre juttatásában.

Mindensetre mind De Ligt a Juventusnál, mind Militão a Real Madridnál csalódást keltő idényen van túl. Bár a brazil teljesítménye kétségeket ébresztett a fejekben, vannak, akik kiállnak mellette. Utóbbiak szerint ő egy rendkívül tehetséges futballista, aki megszilárdította helyét a brazil nemzeti csapatban, és akinek időre, leginkább játékpercekre van szüksége ahhoz, hogy megszokja új helyét.

Zidane, akinek egyébként semmi köze nem volt Militão leigazolásához, eddig 992 percet adott neki, amivel a keret 17. legtöbbet foglalkoztatott játékosa.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK