Kubo: Az álmom az, hogy habfehér mezben léphessek pályára a Bernabéuban

A Mallorca együttese vasárnap a Bernabéuba látogatott volna, ám a koronavírus miatt ez a mérkőzés is elmaradt. A japán kiválóság, Kubo az AS újságírójával beszélgetett a kölcsönszerződéséről, a jövőjéről, valamint a karanténról.

Ma a Mallorca futballistájaként léphetnél pályára a Real Madrid ellen. Most játszhatnál először a Bernabéu stadionban. Ez az a nap, amire mindig is vártál?
Az igazság az, hogy nagyon izgatott voltam a játéklehetőség miatt. Minden összecsapás egyaránt fontos a számomra, de ez igazán különleges lett volna.

Milyen érzéseket ad számodra a Bernabéu?
Még nem léphettem pályára ott, de nagyon izgatott vagyok. A gyepre lépni, bemelegíteni és felnézni a 85.000 emberre, mind nagyon motiváló tényező. Egyszerűen nem futballozhatsz rosszul. Lehetetlen.

Kubo

Majd ha visszatértek a labdarúgáshoz, játszani fogsz ott.
Jelenleg csak arra gondolok, hogy minden minél hamarabb visszazökkenhessen a normál kerékvágásba. Az egészség a legfontosabb dolog a világon.

Hogy éled meg a bezártságot?
Nem jól – akárcsak az összes játékos a világon – a labdarúgásnak élek. Ez a mi nagy szenvedélyünk. Értelemszerűen éppen emiatt nagyon nehéz ez a helyzet. De a klub ellátott minket tennivalókkal, amelyek segítségével formában tudjuk tartani magunkat.

Hogy néz ki most egy átlagos napod?
8:30-kor felkelek, majd elvégzek egy három perces pulzusmérést, melyet ezután továbbítok az egyesületem számára. 10:00-kor pedig megreggelizek. Majd megkezdjük a közös edzést videóhíváson keresztül, általában 4-5 fős csoportokban a technikai személyzet közreműködésével. 12:15-kor befejezzük a munkát, ilyenkor egyéni gyakorlatokkal folytatom a napot. 13:30-kor – miután lezuhanyoztam – megebédelek. 15:30-tól 16:00-ig szabadon rendelkezhetünk az időnk fellett, általában ilyenkor olvasni szoktam, esetleg megnézek valamilyen sorozatot. Ezután újra elkezdek dolgozni a labdával. 18:00-kor ismét lezuhanyzom, megvacsorázom, majd 23:00-kor már el is teszem magam holnapra.

Visszatekintve a múltba, hogyan tudtad meg azt, hogy a Real Madrid komolyan érdeklődött irántad?
A családom, az ügynököm és én is tudtam arról, hogy érdeklődnek irántam. Ennek ellenére nem akartunk lépni az ügyben addig, amíg be nem töltöm a megfelelő életkort. Július 4-én betöltöttem a 18. életévemet, majd a Madrid azt mondta, hogy szeretnének velem találkozni Japánban. Meglátogattak, és minden nagyon jól sült el.

Mik voltak azok a tényezők, ami miatt a királyi gárda mellett tetted le a voksodat?
Először is az a sportterv, amit személyesen nekem szántak. Nagyon izgatott voltam akkor. Eljöttek hozzám Japánba, valamint őszintén ismertették számomra, hogy mik az együttes jövőbeli tervei. Végül, de nem utolsó sorban az már nagyon sokat elmond, hogy egy ilyen hatalmas klub érdeklődik irántad.

Kubo a Barcelonában

Hogy érezted magad, amikor találkoztál Florentino Pérezzel?
Lenyűgöző volt, de hamar rájöttem arra, hogy Madridban mindenkivel családtagként bánnak.

Fiatalon a Barcelonában futballoztál. Most madridistának érzed magad?
Először is köszönetet szeretnék mondani a katalán együttesnek, az Fc Tokyónak, a Yokohama Marinosnak, illetve a Mallorcának. Minden játékosnak, vezetőedzőnek és azoknak az embereknek, akik bármilyen módon segítették a fejlődésemet, és akik miatt most nem tartanék itt. 18 évesen lehetőségem adódott a váltásra, én pedig a Real Madridot választottam, hiszen érdeklődtek irántam. Nagyon hálás vagyok, és hatalmas madridista.

Messi volt a példaképed. Volt lehetőséged közelebbről is megismerni őt?
Nem ismertem őt személyesen, de ő példakép mind azoknak a gyerekeknek, akik labdarúgóvá szeretnének válni, mind minden fiatal futballista számára. Kölyökként néztem róla videókat. Nagyszerű játékos. Követendő példa számomra, illetve minden olyan ballábas futballista számára, akik nem nőttek meg olyan nagyra, de remekül tudnak cselezni a labdával. Ezen szempontok alapján nincs jobb Messinél.

Hogy emlékszel vissza az előszezonodra a királyi gárdával?
Eleinte kissé ideges voltam, hiszen a világ legjobbjai mellett kellett a pályára lépnem. Szépen fokozatosan alkalmazkodtam a helyzethez, ami annak is köszönhető, hogy mindannyian segítetek a számomra valamiben.

Mit mondtak neked a többiek a kiváló teljesítményedet látva a tornán?
Mindnyájan támogattak, ami hozzájárult ahhoz, hogy ilyen gyorsan fel tudtam venni a ritmust. A technikai személyzet is sok mindenben segített, de mégis a legtöbbet Zidane tudott. Ő egy olyan menedzser, aki még a legapróbb részletekre is odafigyel. Rengeteg kérdést tett fel nekem.

Kubo és Lunin

Tartod a kapcsolatot valamelyik Real Madrid játékossal?
Leginkább Luninnal. Nagyon jól kijöttünk az előszezon során, most pedig mindketten kölcsönben szerepelünk. Ő most Oviedóban tartózkodik, amikor csak tudom, akkor követem a teljesítményét. Sokat beszélünk a közösségi médián keresztül.

Úgy gondolod, hogy van helyed Madridban?
Minden csak rajtam múlik, és meg fogom találni a helyemet. Jelenleg a Mallorca színeiben szerepelek. A legjobbamat akarom nyújtani, hogy bebizonyíthassam, hogy helyem van a Real Madridban és állni tudom a küzdelmeket.

Felkészülve érzed magad arra a pillanatra?
Az egyértelmű, hogy a Real Madrid nem olyan, mint a többi csapat. Minden játékos a legmagasabb szinten futballozik, ezért meg kell küzdened a helyedért. Keményen fogok dolgozni. Várni fogok az esélyre, és amikor megkapom, akkor élni fogok vele.

Miért választottad a Mallorcát a Castilla helyett?
Az előszezon során topjátékosokkal játszhattam együtt, illetve topjátékosok ellen küzdhettem. Ez idő alatt fejlődtem a legtöbbet. Úgy gondoltam, hogy helyem lehet az első osztályban. A Mallorca élénken érdeklődött irántam, illetve hittek bennem. Raúl nagyon jól bánt velem a Castillánál, de erre az ajánlatra nem mondhattam nemet.

Kubo a Barcelona ellen

Mit tanulsz ott?
Rengeteget. Leginkább a találkozók során tanulom a legtöbbet. Mind támadásban, mind védekezésben egyaránt. Ez nagyon sokat segít a számomra, remélem, hogy a továbbiakban is fogom tudni folytatni.

Melyik pozícióban szeretsz a legjobban játszani?
Attól is függ, hogy éppen az együttes miképpen futballozik. Mindig a jobboldalon játszom – ahol otthon érzem magamat – attól függetlenül, hogy az ideális poszt számomra a 10-es szerepköre. Megkaparintani a labdát középen, cselezni vele, passzolni, vagy esetleg egy lövést elereszteni. Itt tudom a legjobb teljesítményt nyújtani, de a jobboldalon is ugyanolyan szívesen játszom.

Eldöntötted már, hogy jövőre mit fogsz csinálni?
Nem, még nem. Még nem tudom, hogy ez az egész mikor fog újra elindulni, még 11 mérkőzésünk van hátra. A szándékom egyértelmű. Habfehér szerelésben szeretnék futballozni a Bernabéúban, de jelenleg még a tanulófázisban vagyok.

Milyen üzenetet küldenél a madridistáknak?
Először is a remény üzenetét szeretném közvetíteni minden olyan család számára, akiket érint a járvány. A madridistáknak pedig azt, hogy reményeim szerint hamarosan lejátszhatom az első mérkőzésemet a stadionban, habár az álmom az, hogy ezt már a királyi gárda labdarúgójaként tehessem meg. Minden bele fogok adni, hogy elérjem a legmagasabb szintet.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK