Roberto Carlos nem engedte, hogy Marcelót kölcsönadják

Az ESPN-nek adott interjújában Roberto Carlos elárulta, hogy hogyan utasította vissza a Real Madrid azon szándékát, mely szerint a klub kölcsön akarta adni Marcelót, aki a védő utódjelöltjeként érkezett a klubhoz.

Az ESPN megragadta az alkalmat, hogy a pénteken 47. születésnapját ünneplő brazil legendával leüljön beszélgetni. Az egyik felmerült téma a beszélgetés során Marcelo Madridba érkezése volt.

A Real Madrid 2006-ben leigazolta Marcelót a brazil Fluminensétől. A blancók 6 millió eurót fizettek a 18 esztendős védőért, akit annak idején Predrag Mijatović, a klub akkori sportigazgatója szemelt ki.

Fabio Capello volt a klub edzője, Roberto Carlos pedig még a Madrid játékosa volt. Mielőtt a Fenerbahçe együtteséhez távozott volna, a veterán balhátvéd egyengette fiatal honfitársa útját annak első madridi idénye során.

Roberto Carlos és Marcelo

A Madrid terve az volt, hogy egy idényre kölcsönadja a fiatal brazilt tapasztalatszerzés céljából, de Roberto Carlos tudomást szerzett erről, és közvetlenül megkereste a döntéshozókat.

„Akkor találkoztam Marcelóval, amikor 18 éves volt. A Madrid kölcsön akarta adni egy spanyol csapatnak, és én voltam az első, aki ezt megvétózta” – mondta a brazil legenda.

Egy olyan fiatalnak, mint Marcelo, a tényt, hogy a klubja kölcsön akarja adni az érkezése után közvetlenül, nem könnyű megemészteni. Erről még ő maga is beszélt egy korábbi interjújában.

„18 éves koromban behívott egy igazgató az irodájába a Bernabéuban, egyedül mentem. Elmondta, hogy kölcsön akartak adni egy másik klubnak, hogy tapasztalatot szerezzek, és azt akarták, hogy a következő idényben visszatérjek” – mondta Marcelo.

„Elmondtam neki, hogy nem fogok elmenni Madridból. Ez volt a legrosszabb pillanat, mivel tudtam, hogy a csapatnak nincs szüksége rám. Viszont meg is erősített.” Szerencsére a fiatal Marcelo aztán nem távozott, részben Roberto Carlosnak is köszönhetően.

Később aztán nagy segítség volt Marcelo számára az atyai gondoskodás Carlos részéről a Bernabéuban eltöltött első időszakban, mely után a brazil kiválóság a klub történetének egyik legnagyszerűbb balhátvédjévé vált.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK