Leonid Slutsky: Ødegaard készen áll a Real Madridra

Martin Ødegaard jelenleg kölcsönben szerepel a Real Sociedad együttesében, a szerződés értelmében 2021-ig. Leonid Slutsky, aki még a Vitesse edzőjeként dolgozott együtt a fiatal norvéggal, egy interjúban beszélt a tehetségről.

Az orosz szakember, aki jelenleg a Rubin Kazan vezetőedzője, úgy gondolja, hogy korábbi játékosa képes lesz megállni a helyét egy elit klubban.

„Biztos vagyok benne, hogy Martin készen áll arra, hogy akár már ma a Real Madrid játékosa legyen” – mondta.

„Már most is egy top kategóriás futballista. Képes bármely csapatban megküzdeni a helyéért. Ha a Madrid megadja neki a lehetőséget, Martin végül be fog kerülni a csapatba.”

Odegaard

Slutsky biztos abban, hogy a norvégnak nem lesz gondja a Zidane csapatába való beilleszkedéssel.

„Amikor láttam, hogy hogyan játszott a Bernabéuban, teljesen meggyőződtem arról, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy a Madridban játsszon” – tette hozzá.

„A játékrendszer nem jelentene gondot számára. Tud játszani a 10-es pozíciójában, vagy a széleken, leginkább jobb oldalon. Nem számít, hogy 4-4-2 vagy 4-3-3 a felállás. Ha valamiben javulhatna, az a sebesség. Ebben egy kicsit gyengébb, nem olyan, mint Kylian Mbappé.”

A játéktudása mellett a szakember a játékos hozzáállását is dicsérte.

„Mentálisan rendkívül erős. Óriási önbizalma van, hosszú időn át tud egy szinten teljesíteni. Figyel magára, megfelelően érkezik, nagyon profi. Szinte már olyan, mint egy robot. Martin az egyik legprofibb hozzáállású játékos, akivel valaha találkoztam.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK