Jović bocsánatért esedezik

Miután néhány héttel ezelőtt vitatott körülmények között hagyta el Spanyolországot, a csatár karanténba vonult Belgrádban és minden nap edz fitneszedző segítségével.

Luka Jović reménykedik abban, hogy tiszta lappal indulhat azután, hogy a karantén ellenére elhagyta Madridot és hazament Szerbiába, hogy együtt lehessen barátnőjével, Sofija Miloševićcsel, illetve családjával. Annak ellenére, hogy a helyi lakosok elfogadták a karanténra vonatkozó előírásokat, a helyi Blic című újság szerint a támadó nem tartotta be a kormány által meghozott szabályokat.

Viselkedése magára vonta a nép haragját, különösen a szerb miniszterelnök, Ana Brnabić kijelentése után: „Mindannyian láthatták, hogyan viselkednek a külföldön szereplő futballisták, akik több milliós szerződéseket lobogtatnak a kezükben. Hazajönnek és megsértik a karanténra vonatkozó előírásokat, ez pedig olyan dolog, ami hatósági kivizsgálást igényel.”

Canossa-járás

Jović a közösségi médiát használta a bocsánatkérésre: „Figyelembe véve, hogy a jelenlegi helyzet a világon és az országunkban is nagyon nehéz, olyan, amilyet még sosem láthattunk, előre kell állnom és a támogatásomról biztosítani mindenkit” – írta a támadó az Instagramon. „Mindenekelőtt nagyon sajnálom, hogy én szerepeltem a középpontban az utóbbi napokban és hogy mindenki rólam írt, nem pedig a fontos emberekről, akik harcolnak a krízis ellen, az orvosokról és az egészségügyben dolgozókról. Madridban a COVID-19 tesztem negatív lett. Ezen okból kifolyólag döntöttem úgy, hogy hazautazom Szerbiába azért, hogy segítsem és támogassam az embereket és közelebb legyek a családomhoz, a klubom engedélyével.”

Luka Jovic

„Amikor megérkeztem Szerbiába, teszteltek és ez negatív lett. Nagyon sajnálom, hogy néhány ember nem végzi profin a munkáját és nem adott nekem utasításokat a karanténra vonatkozóan. Spanyolországban megengedték, hogy elmenjek a gyógyszertárba és a szupermarketbe, itt azonban nem ez a helyzet. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől azért, ha bárkit is veszélybe sodortam. Bízom benne, hogy közösen túljutunk majd ezen. Szerbiának küldöm most minden támogatásomat, és közösen megoldjuk majd ezt.”

Belgrádi tartózkodása alatt a fiatal támadó egy privát fitneszedző szolgálataira is számít, aki napi rendszerességgel tart neki edzéseket videokonferencián keresztül.

Jović tisztában van Aleksandar Prijović, az Al-Ittihad labdarúgójának ügyével is, aki a barátaival találkozott egy belgrádi hotelben, és rajtakapták, hogy megszegte a kijárási tilalmat. Prijović most három hónapig házi őrizetben lesz, mialatt a balkáni állam küzd a járvánnyal.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK