Erling Håland: Csapatválasztási preferenciák

A norvég szupertehetség az Eurosport Norway egyik interjújában árulta el, hogy milyen tényezőket mérlegel a csapatválasztás során. A cikkben szó lesz Florentino Pérez szerepéről, Jović elkallódásáról, valamint Håland szárnyalásáról is.

Paul Pogba mellett Erling Håland lehet a Real Madrid legnagyobb igazolása a nyári időszakban. A 19 éves támadó elképesztően gyors beilleszkedése az európai topfutballba, valamint góljainak száma mindenkit meglepetésként ért. Håland 12 találatot szerzett 11 mérkőzésen, amióta megérkezett Dortmundba. Nem meglepő módon a királyi gárda is folyamatosan figyelemmel kíséri a norvég csatár pályafutását. A Real Madrid 60 millió eurót fizetett Luka Jović játékjogáért, aki azonban nem tudott beilleszkedni az egyesületbe. A blancók tisztában vannak azzal, hogy Håland kivásárlási ára a 75 millió eurót is elérheti a 2020/2021-es téli átigazolási időszakban, de könnyen előfordulhat, hogy a Dortmund már kevesebbért is kész lenne megválni a norvég szupertehetségtől ezen a nyáron. A transzfer megvalósulását nagyban befolyásolhatja az is, hogy Håland mennyire szívesen tenné át a székhelyét Spanyolországba. A támadó egyébként nagyszerű kapcsolatot ápol honfitársával, Martin Ødegaard-ral. Az átigazolást segítheti az is, hogy Florentino Pérez és Hans-Joachim Watzke nagyon jól ismerik egymást, ami megkönnyítheti a tárgyalások menetét.

Pérez és Watzke

Az Eurosport Norway egyik interjújában Håland tett egy halvány utalást, ami válasz lehet arra is, hogy vajon szívesen játszana-e már most a Real Madridban. „Mielőtt eldöntenéd, hogy hol szeretnél futballozni, fontos kiderítened magadról, hogy mennyire vagy jó. Az sem mellékes, hogy mennyire nagyszerű a klub, milyenek az ott dolgozó emberek, mennyire szeretnének téged leigazolni. Végül, de nem utolsó sorban pedig azt is meg kell nézned, hogy az egyesület mennyire tud neked segíteni a személyes fejlődésedben.”  A fiatal norvég támadó utolsó szavai tökéletes képet adnak arról, hogy mik is az elvárásai egy csapattal szemben. A játékoshoz közel állók szerint Håland számára folyamatos játéklehetőséget kell biztosítani. Valóban Madrid lehet az a hely, ahol ezt garantálni tudják a még csak 19 esztendős csatárnak? A 21 éves Jović is csak elvétve kapott lehetőséget a királyi gárdában, ráadásul nem is tudott élni az eséllyel, hiszen 24 találkozón csupán kétszer tudta megzörgetni az ellenfelek hálóját.

Håland két lábbal áll a földön
„Számos tényezőt kellett figyelembe vennünk, a Salzburg mellett még ott volt számos másik együttes is. Végül nagyon hamar rájöttünk arra, hogy az osztrák gárda a legjobb választás. Mindig is tudtam, hogy nem értékelhetem túl sokra magamat. Ez folyamatosan elkísért az utamon. Igen, tudtam, hogy jó játékos vagyok, de rengeteg nagyszerű labdarúgó van még rajtam kívül. Mindig így gondolkodtam, és sosem tartottam többre a képességeimet, mint amilyenek azok valójában.”

Håland és Jović

Végül a Borussia Dortmund csapatánál kötött ki a norvég támadó. A német egyesület 20 millió eurót fizetett a futballistáért a Salzburgnak, valamint 23 millió eurót jutalékként (8 millió eurót kapott a játékos édesapja, 15 millió eurót pedig Mino Raiola). Håland 4,5 millió eurót keres évente Dortmundban, és minden megvan benne ahhoz, ami vonzóvá teheti őt a Real Madrid számára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK