Aouar: Benzema szárnyai alól a Real Madridba?

A Benzema támogatását is évező Houssem Aouar fantasztikus teljesítményével számos európai topklub érdeklődését felkeltette. A cikkből kiderül, hogy miért is lenne minden adott ahhoz, hogy a támadó középpályás a közeljövőben Madridban kössön ki.

A futballban – akárcsak az élet minden területén – mindig jól jön, ha van egy barátod a felsőbb körökből. Így van ez Houssem Aouar esetén is, aki Karim Benzemával került jó barátságba. Rayan Cherki mellett a 21 éves támadó középpályást tartják a Lyon másik hatalmas ígéretének. Kifejezetten gólérzékeny játékosról van szó, hiszen kilencszer is eredményes tudott lenni a francia bajnokságban, mielőtt a koronavírus járvány miatt felfüggesztették azt. Nem meglepő módon egyre többször merül fel a neve a Real Madrid egyesületével kapcsolatban is.

Zinédine Zidane – a blancók menedzsere – előszeretettel kíséri figyelemmel a Ligue 1 legnagyobb tehetségeinek pályafutását. Jelen esetben arra is volt lehetősége, hogy személyesen is megismerkedjen a futballistával. Decemberben Dubajban nyaralt a francia tréner és Aouar is, akik egy nem hivatalos, teremlabdarúgó mérkőzésen is pályára léptek. „Zidane miatt váltam a futball szerelmesévé” – mondta el a fiatal középpályás.

Aouar Benzema támogatását is élvezi
„Benzema adott számomra tanácsokat” – árulta el nemrégiben Aouar. Barátságuk több évre nyúlik vissza, hiszen mindig is közel éltek egymáshoz Lyon külvárosában, illetve a családjaik is jól ismerték egymást. Kettejük ismeretsége 2017-ben került reflektorfénybe, amikor Benzema egy Instagram posztban mutatta be a fiatal támadó középpályást több millió követője számára.

Aouar

„Ez a srác nagyon ügyes, ha keményen dolgozik, akkor még sokra viheti” – írta a királyi gárda támadója a posztban. Akkoriban már a Liverpool gárdája is érdeklődést mutatott Aouar felé. Benzema olyannyira a szárnyai alá vette a Lyon futballistáját, hogy a 32 éves labdarúgó képviselői kezelik a játékos arculatának szerzői jogait.

Nem csak ez közös a két játékosban: Zidane-hoz hasonlóan mindketten algériai származásúak. Annak ellenére, hogy Aouar már pályára lépett az U21-es francia válogatottban, az algériai nemzeti csapat vezetőedzője, illetve a szövetség elnöke is megkereste a középpályást Párizsban annak érdekében, hogy meggyőzzék őt a válogatottak közötti választást illetően. Mivel Benzemának is számos konfliktusa akadt már a Francia Labdarúgó-szövetséggel, ezért vele kapcsolatban is emlegették már azt, hogy Algéria válogatottjában is pályára léphet a jövőben.

Aouar és Guardiola

Guardiola is az egekig magasztalta a fiatal támadó középpályást
A koronavírus járvány elterjedése előtt Aouar az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta a francia bajnokság aktuális kiírásában, amivel számos újabb csodálóra tett szert. „Hihetetlenül jól futballozik” – mondta Pep Guardiola, miután együttese a Lyon gárdájával találkozott a Bajnokok Ligájában. A The Sun értesülései szerint a Manchester City mellett a Liverpool, illetve a királyi gárda is figyelemmel kíséri a fiatal játékos teljesítményét. Aouar szerződése 2023-ig köti őt a francia egyesülethez, ügynöke pedig korábban a Paris Saint-Germain egyik igazgatójaként dolgozott.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK