Sergio Ramos, a kíméletlen ítéletvégrehajtó

Cristiano Ronaldo távozásával Ramos lett a csapat elsődleges jelöltje, ha büntetőre került a sor, és az azóta elvégzett 12 próbálkozásából valamennyi góllal is végződött. Összesen 17 lehetőségből 16 gólt szerzett a büntetőpontról, egyszer pedig a felsőléc fogott ki rajta.

2010. november 20. vs Athletic
Annak ellenére, hogy Ronaldo is a pályán volt, 2-1-es állásnál Ramos állt a labda mögé és be is rúgta a harmadik találatot a végül 5-1-re végződő találkozón. (Az ötödik gól szintén tizenegyesből született, azt viszont már Ronaldo lőtte.)

200409ramos1

2017. január 12. vs Sevilla
3-1-es hátrányban voltak a madridiak, amikor Ramos első Panenka-büntetőjével feljöttek 1 gólos különbségre, 7 perccel a meccs vége előtt, majd Benzema hajrában lőtt góljával még a pontmentés is sikerült.

2018. február 21. vs Leganés
Mateo Kovačićot buktatták a mérkőzés utolsó perceiben, és a helyzetet kihasználva Ramos beállította a 3-1-es végeredményt.

2018. május 9. vs Sevilla
Ezúttal 2-0-s hátrányban volt a királyi gárda. A találkozón két tizenegyest is kapott a Real Madrid, és mivel Cristiano Ronaldo erre a meccsre pihenőt kapott, mindkettőt Ramos végezhette. Az elsőnél Lucas Vázquezt buktatták, a kapitány lövése azonban a felsőléc alját találta el és onnan kifelé pattant a labda. A meccs vége felé kiharcolt második büntetőből már sikerült gólt szerezni, de még ez is kevésnek bizonyult és az andalúzok örülhettek a lefújást követően.

200409ramos2

2018. augusztus 15. vs Atletico Madrid
Julen Lopetegui emlékezetes első meccsén hiábavaló volt a Ramos tizenegyesével szerzett vezetés, mivel végül a városi rivális Atletico 4-2-re nyert, és hazavitte az UEFA-szuperkupát.

2018 augusztus 26. vs Girona
A jól megszokott Panenka-büntetővel járult hozza a 4-1-es eredményhez.

2018. szeptember 1. vs Leganés
Mindösszesen egy héttel az előző találatát követően ismét betalált a kapitány, egy újabb 4-1-es siker alkalmával.

2018. november 3. vs Valladolid
A szezon folyamán Santiago Solari személyében új edző ült le a madridiak kispadjára, azonban Ramos és a tőle megszokott Panenka maradt a régi, és győzelemre is vezette a csapatot.

2018. november 11. vs Celta
Rögtön a következő mérkőzésen Sergio Álvarez is tehetetlen volt a kapitány panenkája ellen.

2019. január 9. vs Leganés
Ezúttal más módszerrel, de a megszokott hatékonysággal vette be a Leganés kapuját a Király-kupában.

2019. január 24. vs Girona
Most a Girona kapusa tapasztalhatta meg, milyen érzés panenkás gólt kapni.

2019. február 9. vs Atletico Madrid
Ez alkalommal a lapos és erős megoldásra esett Ramos választása, és annak ellenére, hogy Oblak érezte az irányt, nem volt esélye. A Real Madrid végül 3-1-es sikert aratott.

200409ramos3

2019. október 30. vs Legánes
Halloween előnapján ismét a Leganéshez kopogtatott be Ramos, és ha nem is cukorkával, de egy góllal sikerült eljönnie.

2019. november 6. vs Galatasaray
Szerencsére a kapitány megtartotta jó szokását, és a nemzetközi porondon is betalált. Akármilyen meglepő, panenkás mozdulattal.

2019. november 11 vs Eibar
A hétvégén 2 büntetőhöz is jutott a Real Madrid, az elsőt értékesítette Ramos, a másodikat pedig felajánlotta Benzemának, hogy véget vethessen  kollégája góltalanságának. (Ez egyébként sikerült is.)

2020. február 16. vs Celta
Legutóbbi büntetőjét a Celta Vigo ellen értékesítette Ramos, ami sokáig úgy tűnt, 3 pontot érhet, ám a találkozó végén a gallok egyenlíteni tudtak.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK