Mbappé egyre távolabb kerül a PSG-től?

Nagyon úgy tűnik, hogy Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain útjai egyre inkább ellentétes irányt vettek, miközben a szezon felfüggesztésére került sor a koronavírus által kialakult helyzet miatt.

A francia együttes jelenleg komoly tárgyalásokat folytat több kulcsjátékosával is (nevezetesen Thiago Silva, Neymar és Mbappé) arról, hogy csökkentsék a fizetésüket annak érdekében, hogy enyhíteni tudják a vírus miatt kialakult gazdasági nehézségeiket. És ez nem egy átlagos fizetéscsökkentés.

Amíg a Real Madrid arra kérte a csapat stábját és a játékosokat, hogy önkéntesen mondjanak le fizetésük 10-20%-ról attól függően, hogy újraindul-e az idei szezon, a PSG arra kérte a sztárjait, hogy fizetésük legalább 50%-ról mondjanak le, közölte a csapat tájékáról megbízható forrásokkal rendelkező Le Parisien csütörtökön.

200409mbappe

Ha minden így alakul, akkor Mbappé fizetése 20.8 millió euróról 10.4 millió euróra csökkenne. És mindez akkor, amikor a csapatnak a legfontosabb lenne meggyőznie a maradásról.

A PSG előreláthatóan több mint 300 millió eurót veszíthet a kialakult válság folyamán, még úgy is, hogy Nasser Al-Khelafi az elsők között volt a francia élvonalban, akik elkezdték a munkálatokat a fizetések csökkentése érdekében, mivel a játékosok összkeresete 371 millió euró. Viszonyítási alapként a Real Madrid csupán 283 milliót költ a játékosainak fizetésére. A katari kezekben lévő klub több esetben is a reálisnál magasabb összegeket fizet, ehhez jön még Neymar ilyenkor különösen megterhelő fizetése (37 milió euró) olyan játékosokéval együtt, akik már túl vannak karrierjük csúcsán, mint például Thiago Silva (35 éves) és Edinson Cavani (33 éves). Mbappé lehet az egyetlen, aki igazán fontos lehet nekik a jövőben, de úgy tűnik nem ilyen egyszerű a helyzet.

Míg a Real Madrid folytatja hadjáratát a francia világsztár megszerzéséért, az elmúlt napokban közösségi felületein különösen sokszor utalt arra, hogy ragaszkodik játékosához. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a kialakult helyzet a Real Madrid malmára hajtja a vizet, amelynek a jelenlegi krízishelyzet miatt, 2021 nyarára kellett csúsztatnia Mbappé megszerzését. A még mindig csak 21 esztendős játékos nem elégedett a jelenlegi edző, Thomas Tuchel munkájával, aminek köszönhetően halogatja a szerződéshosszabbítást, és most ez a fizetéscsökkentés a legkevésbé sem tesz jót a PSG esélyeinek. Amennyire nem szívesen hallják ezt Párizsban, vélhetően Madridban annyira izgatottan figyelik a játékos és a klub ügyeinek alakulását.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK