Benzema formája a Real Madrid idényének tükörképe

A MARCA tekintett vissza Karim Benzema aktuális idényének alakulására.

Karim Benzema idényének alakulása nagyban tükrözi a Real Madrid 2019/2020-as formáját. Amikor a csatár elzárta a gólcsapot 2020-ban, az a csapattársaira is komolyan kihatott.

Ennek ellentéte is igaz lehet azonban, vagyis vannak, akik azt állítják, hogy amikor a csapat kifulladt, elveszítette frissességét a meccseken, nem volt támadóereje, azt Benzema szenvedte meg leginkább azzal, hogy egyedül maradt elől.

Az utolsó másfél hónap kivételével Benzema volt a csapat vezére, aki rengeteg dicséretet kapott. Még úgy is harcban állt a Pichichiért Lionel Messivel a koronavírus kitörése előtt, hogy az utolsó időszakban nem tudott gólokat lőni.

A gólszerző
Benzemának 19 gólja van, jóval több, mint a többi csapattársának. A második helyen Sergio Ramos áll, miközben a francia csupán öt góllal van a spanyol éllovas, Messi mögött.

A 32 éves csatárnak 14 bajnoki gólja van, de a Real Madrid tőle való függése nem kérdőjelezhető meg. Ramos hét góllal áll mögötte, amelyek közül ötöt szerzett a bajnokságban, ez pedig sokat elmond Benzema csapattársainak együttműködéséről, vagyis inkább annak hiányáról.

Benzema

Benzema nem talál megfelelő partnert a támadásokban. Eden Hazard játszott mellette, de a belga sérülése megakadályozta, hogy egy félelmetes párost alkossanak a pályán.

Cristiano Ronaldo hiánya
A magány, amit Benzema érez, két évvel ezelőttre nyúlik vissza, ami egybevág Cristiano Ronaldo távozásával. Amióta a portugál a Juventushoz igazolt, Ramos a Real Madrid második legeredményesebb játékosa, 18 góllal.

Európa összes nagynevű játékosának van egy párja, akivel megteremti a különbséget támadásban: Cristiano és Dybala, Agüero és Sterling, Mbappé és Neymar, Messi és Suárez.

Benzema 35 gólt szerzett, amióta Cristiano elment, ami 0,54-es meccsenkénti átlagot jelent, ezt pedig Luis Suárez 0,64-es, Antoine Griezmann 0,41-es, Álvaro Morata 0,37-es értékéhez hasonlíthatjuk. Aztán ott van Messi, aki majdnem egy gólt szerez meccsenként (0,98).

Benzema rekordjait se hagyjuk figyelmen kívül: 10 év a Real Madridnál csatárként; alapvető szerep az ötszörös BL-győztes Real Madrid óta legjobb Madridban; a klub történek hatodik legeredményesebb játékosa; a BL történetének harmadik legeredményesebb játékosa.

Rossz kezdés 2020-ban
Az évforduló nem kedvezett Benzemának, akinek 2020-ban csupán két találata van. Amint a futball újra visszatér a pályára, bármikor is legyen ez, a francia azon lesz, hogy újra megtalálja a góllövő cipőjét.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK